Pollak: ”Fast besluten att göra ny film”

NÖJE

Berättar om planerna exklusivt för Nöjesbladet

1 av 3 | Foto: BJÖRN LINDAHL
Kay Pollak

Regissören tar nya tag.

Efter ”Så som i himmelen” och ”Så ock på jorden” laddar Kay Pollak, 78, upp för att göra ännu en film.

– Jag är fast besluten, säger han till Nöjesbladet.

Efter ”Så som i himmelen” (2004) och ”Så ock på jorden” (2015) stänger regissören Kay Pollak, 78, dörren för en tredje film i just den berättelsen.

– Någon tredje del kommer inte. Den berättelsen är färdig, säger Pollak till Nöjesbladet.

Han avslöjar dock att han och hustrun Carin Pollak arbetar på en ny film. Men han är förtegen om vad berättelsen kommer att handla om.

– Jag är inte färdig att berätta om den. Och när den kan komma kan jag inte svara på. Det är lika bra att vänta tills allting är färdigt med att berätta mer. Det tillhör skapandets villkor, säger han.

Jobbar med ny producent

Pollak förklarar också att han känner sig motiverad att göra ännu en film.

– Absolut vill jag göra mer. Jag är fast besluten att komma med en ny film, och det är på gång. Jag är tacksam och stolt över mina tidigare filmer, säger han.

Pollak gjorde ”Så som i himmelen” och ”Så ock på jorden” tillsammans med producenten Anders Birkeland. Men filmen som Pollak jobbar på kommer att ha en annan producent.

Laddar upp i segelbåt

Utöver filmerna är Kay Pollak känd för sina föreläsningar om självhjälp, bland annat har han skrivit boken ”Att välja glädje: en bok om att få ett bättre liv”. Den handlar bland annat om hur man ska må bättre.

Och när Nöjesbladet når Pollak är han ute på en tre veckor lång segeltur.

– Jag älskar att segla och har seglat i många år. Jag är inte världsomseglare. Jag är van vid att segla i Stockholms skärgård. Det är väldigt vackert. Och ett fantastiskt sätt att vila upp sig, säger han.

2011 fanns det planer på att Pollak skulle filmatisera Maria Gripes klassiska radioföljetong ”Tordyveln flyger i skymningen”. Maria Gripe och Pollak skrev manus till radioföljetongen som sändes i radio 1976 och blev en lyssnarsuccé.

Det är dock ännu oklart om detta är projektet som han jobbar med i nuläget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kay Pollak