Luuk och Berg: ”Vi ska skilja oss”

Meddelar på Instagram: ”Vi går skilda vägar” – Syntes senast på skilsmässofilmens premiär

Carina Berg, 38, och Kristian Luuk, 50, skiljer sig.

– Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar, skriver Carina Berg på Instagram.

Instagram-post

Programledarparet Carina Berg och Kristian Luuk har beslutat sig för att ta ut skilsmässa.

På sina respektive Instagramkonton har de publicerat ett utttalande som är signerat av dem båda.

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner” står det i parets uttalande.

”Vill inte kommentera”

Carina Berg och Kristian Luuk har en sjuårig son och paret skriver att de inte vill prata mer om skilsmässan på grund av detta:

”Eftersom det är barn inblandade har vi bestämt oss för att inte kommentera detta mer än så här”.

Uttalande är signerat med en hjärtemoji och parets båda förnamn.

De förlovade sig sommaren 2008 och gifte sig senare samma år i största hemlighet, men blev ett par långt tidigare än så.

Blev kära på jobbet

Deras relation började med dramatik 2005 när Luuk handplockade Carina Berg som sin programledarpartner i TV4:s ”God natt Sverige”.

Nöjesbladet kunde senare samma år publicera de första bilderna på dem tillsammans.

När de möttes var Kristian Luuk gift, hade två barn, och Carina Berg hade varit sambo med sin kille i flera år. Kristian Luuk har varit öppen med sin livskris kring skilsmässan och terapin som följde långt därefter.

– Vissa saker måste man bara göra. Jag förstod inte då – inte förrän en vän sa det till mig: att jag var modig. Min brorsa och en jobbarkompis fanns där trots att det var mitt ”fel” att vi skildes, det var jag som lämnade. Glöm heller inte att jag hade en kudde att landa på, Carina gjorde samma resa som jag, har han berättat för tidningen Vi.

2006 köpte Kristian Luuk och Carina Berg en villa i Danderyd.

Sedan en tid tillbaka är de återigen stadsbor och familjen har huserat i en våning i Stockholms innerstad.

Gick på skilsmäsokomedi ihop

Paret har inte synts i varandras sociala medier på flera månader. I en intervju med Nöjesbladet i slutet av augusti berättade Kristian Luuk om hans och Carina Bergs hemmakvällar i tv-soffan.

– I perioder pratar och skvallrar vi om tv väldigt mycket. Men vi är inte bortresta och jobbar så mycket som det kan framstå som i rutan, sa han då.

De syntes senast ihop offentligt den 26 september, då på Rigoletto i Stockholm under premiären av skilsmässokomedin ”Jag älskar dig” med Bergs parhäst Christine Meltzer i huvudrollen.

Kristian Luuk har under hösten lett ”Fråga Lund” i SVT och spelar nu in en ny säsong av långköraren ”På spåret”. Berg syntes i veckan som programledare för ”Barncancergalan – det svenska humorpriset” i Kanal 5 och syns i ”Ett jobb för Berg” under hösten.

Publisert:

LÄS VIDARE