Lasse Berghagen opererad för hjärtproblem

NÖJE

Ställer in flera spelningar

1 av 4

Lasse Berghagen, 71, har opererats för hjärtproblem.

Den folkkäre artisten tvingas nu ställa in flera spelningar för att återhämta sig.

– Den oron man har när de ska in och operera i hjärtat är svår att förklara, säger han.

I går skulle Lasse Berghagen ha uppträtt på Viking Line-kryssningen Viking Rosella tillsammans med Ulf Elving. Så blev det inte.

I stället tvingades sångaren och låtskrivaren ställa in konserten på grund av en hjärtoperation, som Expressen var först med att berätta.

Anledningen är att han har haft problem med hjärtklaff i flera år.

– Den har öppnat sig och blivit trasig och det har varit lite jobbigt med flåset. Jag har fått stanna när jag har varit ute och gått. Jag har ju jobbat som vanligt men det har inte varit kämpigt på scen. Där hinner man inte tänka på något annat än det man gör. Men till slut var det tvungen att opereras, säger Lasse Berghagen.

”Lite ont och ångest”

Den ordinarie hjärtklaffen ersattes med en klaff från en gris.

– Så det ska bli kul att höra hur jag låter sedan!

Operationen gjordes på Karolinska sjukhuset i Solna för en och en halv vecka sedan, och Lasse Berghagen genomförde den inte helt utan oro.

– Det var tufft innan för de skulle gå in i hjärtat via bröstkorgen. Men sedan behövde de inte det och kunde gå in via ljumsken. Det var lite ont och lite ångest, det är klart, hjärtat är ju inte det man leker med. Men nu är det gjort. Nu ska mitt hjärta vara friskt, säger han.

”Känns jätteskönt att ha det gjort”

Han fortsätter:

– Den oron man har när de ska in och operera i hjärtat är svår att förklara. Det har varit jäkligt jobbigt sista halvåret, med funderingar. Så det känns jätteskönt att ha det gjort.

Hittills har Lasse Berghagen tvingats ställa in två spelningar och räknar med att vara sjukskriven i drygt en månad. Sedan hoppas han vara på benen.

– Om några veckor ska jag förhoppningsvis vara igång igen. Sedan ska jag börja leva som vanligt och motionera.

ARTIKELN HANDLAR OM