Mejla

Jan-Olov Andersson

Årets Stjärnor på slottet känns spännande

Publicerad:
Uppdaterad:

Inte så dumt med två ”jokrar”

1 av 5 | Foto: FELIPE MORALES
Johannes Brost.

Tre personer som kan vara svårt att få tyst på.

Och två ”jokrar” som folk knappt vet ett dyft om.

Årets omgång av ”Stjärnorna på slottet” känns i förväg mer spännande än fjolårets.

Jag skrev innan fjolårets tionde jubileumssäsong började att de fem Stjärnorna på slottet kanske inte riktigt hade samma självklara stjärnglans som tidigare årgångar. Det står jag för.

Men det blev rätt bra ändå. Faktiskt bättre än väntat.

Bra och närgångna porträtt av fem skådespelare.

Fast det är nog bråken som folk minns. Hur Claire Wikholm, Morgan Alling och Stefan Sauk rök ihop med jämna mellanrum.

Precis som i fjol är det åter tre kvinnor och två män.

Fyra skådespelare och en artist.

Pratar vi traditionell stjärnglans och folkkärhet, är det i år både och.

Magnus Uggla är, förstås, den största stjärnan. Under snart 40 år har han varit en av landets populäraste artister. Från och till har han även skådespelat, gjort krogshower och tv-serier. Senaste tiden har han gjort braksuccé med den musikaliska monologen ”Hallå! Popmusik, kickar å kläder”, som handlar om hans egen uppväxt och tidiga karriär.

Finns en klar chans att han står i centrum i årets upplaga. Och att han precis som i ”Så mycket bättre” tar på sig rollen som nyfiken ställföreträdande journalist.

Johannes Brost är också en frifräsare, som inte är rädd för att ha åsikter om allt möjligt både i och utanför den bransch som han så att säga växte upp i. Mamma var legendariska skådespelerskan Gudrun Brost (1910-1993).

Lia Boysen, som sedan genombrottet i tv-serien ”Det nya landet” (2000) regelbundet gjort stora film- och tv-roller, har varit tillfrågad tidigare och är en färgstark personlighet som säkert kommer att lyfta många diskussioner.

Sofia Ledarp och Gunnel Fred är omgångens ”jokrar”.

Två skådespelerskor vars liv är allt annat än uttjatade i media.

Ledarp känner de flesta igen från tv-serien ”Fröken Frimans krig”. Fred har inte gjort några större film- eller tv-roller på åtskilliga år och jobbar annars på Dramaten.

Och egentligen är det kanske inte ett så dumt upplägg. Med två av fem program om personer tv-tittarna knappt vet ett dugg om. Nyfikenhet är också ett bra skäl att slå sig ned i tv-soffan…

Av: Jan-Olov Andersson

Publicerad:

LÄS VIDARE