Vanessa Falk tvingas operera bort brösten

Har ärvt pappa Christians aggressiva cancergen

Vanessa Falk har ärvt en aggressiv cancergen, berättar hon i podcasten ”Under huden”.

Artisten måste därför operera bort sina bröst.

– Jag älskar mina bröst och nu är de ett hot mot mig, säger hon i podden.

I Kakan Hermanssons podcast ”Under huden” berättar artisten Vanessa Falk, 31, att hon riskerar att drabbas av cancer.

Efter att hennes pappa, producenten Christian Falk, dog fick hon veta att det finns en ärftlig aggressiv cancergen på den sidan släkten.

– Jag fick då möjlighet att ta ett blodprov för att kolla om jag har den här genen. Det var 45 procents risk att jag hade den och när jag tog blodprovet så visade det så klart att jag hade den, säger hon i podden.

Vidare säger Vanessa att hon kände det på sig och att han nu är inskriven i tre kontrollprogram för olika sorters cancer.

Måste operera sig

För att förebygga situationen har artisten bestämt sig för att genomgå en mastektomi.

– Det låter så romantiserade att säga att man ska göra en Angelina Jolie. Det känns inte som att det här har något med det att göra. Men i folkmun, säger hon till Kakan Hermansson.

Men inför ingreppet är det många frågor i Vanessas huvud.

– Jag älskar mina bröst och nu är de ett hot mot mig. Jag har så mycket bagage och nu ska jag operera min bröst. Kommer jag någonsin träffa någon? Vad händer? Vilken kille kommer älska mig? En kille blir ju inte kär i ens bröst, men det där är ju tankar som är verkliga, säger hon i podcasten ”Under huden”.

På fyra månader trodde läkarna att Vanessa Falk hade bröstcancer två gånger. Hon säger även att det känns som hon gör magnetröntgen varannan vecka.

– Varför ska jag skämmas för det här? Det är bättre att vara öppen så att man kan dela det med andra som är med om det. För det är ju många som går igenom det här, det är många som gör biopsier, säger Vanessa Falk i podcasten.

Publisert:

LÄS VIDARE