Eurovision song contest 2016

Eurovision kan bli ”World vision”

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Nu avslöjas framtidsplanerna för ESC

Allt fler vill vara med på festen.

I framtiden kan ESC utvecklas till World vision.

Nu avslöjas nya idéer kring tävlingen.
– Det finns ju massa olika sätt att utveckla det här, säger Johan Bernhagen, exekutiv producent för ESC, i ”Gomorron Sverige”.

Årets Eurovision Song Contest är över och programmet har växt så att det knakar. För första gången sändes den enorma musiktävlingen i Usa och Kina. Storstjärnan Justin Timberlake gästade och bjöd på show och det schlagerälskande Australien, som deltog för andra gången, var en av favoriterna att ta hem tävlingen.

”Eurovision är undantaget”

Det är uppenbart att Eurovison växt långt utanför Europas gränser. Morgonens ”Gomorron Sverige” gästades av Martin Österdahl och Johan Bernhagen, exekutiva producenter för ESC. De berättade om succén och avslöjade detaljer om möjliga framtidsplaner för tävlingen.
– Vi pratar mycket om broadcast tv:s nedgång och hur underhållnings tv har tappat den här familjesamlande funktionen. Eurovision är ju det lysande undantaget som fortsätter att växa och vinner nya territorier. Det är svårt att säga hur stort det kan bli, men jag tror fortfarande att det kommer att växa, säger Martin Österdahl i programmet.

Kan få ”World vision”

Producenterna konstaterar att det är det är bra för världen att samlas i ett stort musikevenemang.
– Jag är väldigt glad att det det här enande programmet finns. Sen får man väl känna av lite men det finns ju massa olika sätt att utveckla det här, säger Johan Bernhagen.

De avslöjar också att det finns planer på att låta Eurovision expandera till ett ”World vision”.
– Det finns sådana ambitioner och tankar inom EBU och ESC centralt. Det har funnits förfrågningar att göra någonting i Amerika och det finns en idé om att göra någonting i Asien. Vi får väl se var det landar, säger Martin Österdahl.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag var så jävla nöjd med mig själv”

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurovision song contest 2016

Eurovision song contest

Melodifestivalen