After Dark

After Dark-artisten Lasse Flinckman är död

Av: 

Johan Furusjö

Andreas Hansson

Linnéa Borgert

NÖJE

Har avlidit efter en tids sjukdom: ”Han hade så mycket han kämpade med” – blev 66 år gammal

Lasse Flinckman, känd från gruppen After Dark, är död.

Han avled den 18 april, uppger Expressen.

– Varje dag var en kamp med både det ena och det andra. Jag beklagar och är jätteledsen, men hoppas att han har det mycket skönare nu, säger dragshow-artisten Lars–Åke ”Babsan” Wilhelmsson, till Nöjesbladet.

After Dark-medlemmen Lasse Flinckman har avlidit efter en tids sjukdom, uppger hans livskamrat Henrik Strömberg för Expressen.

– Jag vill att ni ska tala om hur älskad han var av alla, vilken fantastisk människa han faktiskt var, det kan jag inte säga nog, säger han till tidningen.

Flinckman, som led av lungproblem, lämande After Dark 2009 efter 30 år i dragshow-gruppen.

Sedan dess har han levt sitt liv utanför rampljuset i Skåne, där han har drivit ett kafé tillsammans med sin sambo.

”Varje dag var en kamp”

När Lasse Flinckman lämnade After Dark tog Lars–Åke Wilhelmsson, också känd som Babsan, över hans plats under fyra år.

– Lasse godkände mig som sin stand-in och jag var så tacksam för det. Jag var lite som lillasyster till dem. Christer började med drag 1974 och jag 1979. Vi hade kontakt, han kom alltid ihåg bemärkelsedagar och ringde på min födelsedag i september, säger han till Nöjesbladet och fortsätter:

– Han hade så mycket han kämpade med de sista åren, varje dag var en kamp med både det ena och det andra. Jag beklagar och är jätteledsen men hoppas att han har det mycket skönare nu och slipper syrgasmasker allting han var tvungen att ha. Gud vad jag tyckte om Lasse! Han var en tokig, härlig kille, även när han lagt showandet på hyllan.

Kommer hyllas i show

Wilhelmsson avslöjar också att Christer Lindarw kommer att hylla sin parhäst i After Dark i den planerade showen, med anledning av 40-årsjubileet senare i år.

– Jag och Lasse pratade i januari när han ringde och frågade på skämt om jag skulle vara med, eller ”törs hon inte ha med dig”, då menade han Christer, säger Lars-Åke Wilhelmsson.

Tiden efter After Dark hade Lasse Flinckman fortfarande god kontakt med Christer Lindarw. Inför Lindarws medverkan i Melodifestivalen i Norrköping i februari fanns han med som stöd, trots distansen.

– Han ringde häromdagen precis innan vi åkte ner hit och önskade lycka till. Och sedan har han skickat sms och frågat hur det går med repen. Och det kommer nog ett sms innan showen på lördag. After Dark ligger honom varmt om hjärtat fortfarande, sa Christer Lindarw till Nöjesbladet i februari.

”Jag vill spridas med vinden”

Vid tillfället sa Lindarw att Lasse Flinckman mådde bra.

– Nu mår han okej, han blev dålig i sina lungor nyligen, men nu är han okej. Men inte så att han känner att han vill showa, sa han då.

Det är oklart när och om en begravning kommer att äga rum. I en lördagsintervju med Aftonbladet 2006 sa Lasse Flinckman själv såhär:

– Jag vill spridas för vinden och det ska ingen människa få reda på.

Lasse Flinckman blev 66 år gammal.

Nöjesbladet har sökt Henrik Strömberg, som inte vill ge någon ytterligare kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte handla din julmat i god tid! Klicka hem restaurangmat i kassen här!

Mat.se

SE OCKSÅ

Lasse Flinckman har gått bort

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

After Dark

LÄS VIDARE

Babsan: Jag är trött på unga killar

ÄMNEN I ARTIKELN

After Dark

Lasse Flinckman

Melodifestivalen

Christer Lindarw