Mårten Andersson rasar mot komiker

avPatrik Jäverbo

Publicerad:

”Du är inte ståuppkomiker för att du stått på scen en gång”

1 av 2 | Foto: Robert Gabrielsson
Mårten Andersson har flera gånger hamnat i blåsväder för sitt sätt att skämta. – Jag har blivit kallad hård och hjärtlös, säger han.

I ett inlägg på Facebook rasar nu komikern och tv-profilen Mårten Andersson mot sina komikerkollegor. Och det är inte första gången han väljer att rikta kritik mot sitt eget skrå.

”Du är inte ståuppkomiker för att du stått på scen en gång” skriver han.

Komikern Mårten Andersson, 42, väljer att rikta skarp kritik mot sina komikerkolleger på sociala medier, i ett inlägg på Facebook skriver komikern att ”Det här jävla hybris samhället går mig på nerverna” och ”Du är inte ståuppkomiker för att du stått på scen en gång”. Andersson menar sedan att självinsikten i branschen är helt obefintligt att komiker kan göra flera dåliga föreställningar men samtidigt vara nöjda med sina framträdanden ändå.

Har tidigare riktat kritik mot kollegor

Mårten Andersson har flera gånger varit kritisk mot andra kollegor och inte varit rädd för att säga vad han tycker, någonting som ibland gjort att han hamnat i blåsväder. Bland annat valde han 2014 att rikta kritik mot kvinnliga komiker och påstod att "Ingen vill se dem” någonting som fick flera personer att se rött. Han fick åter kritik i media när han postade ett skämt om ”rom o cola” på sociala medier, ett inlägg han senare bad om ursäkt för.

Får medhåll

I kommentatorsfältet till inlägget får Andersson medhåll från flera personer och kollegor som backar honom och anser att han har rätt i den kritik han nu riktar mot branchen. Bland annat skriver man ”INTE ALLA KOMIKER! (Skoja, Håller med!)” och ”Nu vet jag varför jag inte fått mer gig av dig då Mårten!”.

  Nöjesbladet har sökt Mårten Andersson som valt att inte kommentera det aktuella inlägget.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM