Ingvar Oldsberg anmäler TV4 till Granskningsnämnden

Publicerad 2018-02-22

Ingvar Oldsberg fick sparken från ”Bingolotto”.

Nu anmäler han TV4 till Granskningsnämnden.

– Min bedömning är att TV4 brutit på en rad punkter mot Granskningsnämndens regler, säger Oldsbergs advokat Michael Fischbein.

Det var i december förra året som Ingvar Oldsberg, 72, sparkades från ”Bingolottoefter att internutredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen.

Ingvar Oldsberg har sedan dess hävdat att han aldrig fått veta vad problemen gäller. Han valde också att anlita advokater för att stämma de inblandade bakom programmet; TV4, Folkspel och Warner.

Nu väljer Oldsberg att gå vidare och anmäler TV4 till Granskningsnämnden.

”Brutit mot en rad punkter”

Enligt advokaten Michael Fischbein talade han med Oldsberg under onsdagen.

– Jag har gjort en utredning och kommit fram till att vi kommer gå vidare. Vi kommer anmäla TV4 till Granskningsnämnden, säger Michael Fischbein, och fortsätter:

– Vi tycker det finns olika kriterier som ett mediebolag ska uppfylla om saklighet och opartiskhet och så vidare. Min bedömning är att TV4 brutit på en rad punkter mot Granskningsnämndens regler.

Han räknar med att anmälan skickas in inom några veckor.

– Jag har fått uppdraget nu, och kommer arbeta med den anmälan där jag går igenom hela ärendet och vad som skett och hänt.

Kanalen slår tillbaka

TV4 beskriver agerandet som ett medialt utspel.

”Vi har varit tydliga med att det finns väldigt goda anledningar till varför vi agerat som vi gjort, och varför programledaren bytts ut. Att advokaten ägnar sig åt den här typen av återkommande mediala utspel förändrar inte något av det vi redan sagt, och vi har inget mer att tillägga”, skriver Magnus Törnblom, presschef på TV4, till Nöjesbladet.

Få koll på nöjesvärlden och få ett roligare Facebookflöde på kuppen - följ Nöjesbladet

ANNONS