Morgan Alling: ”Jag vet inte om jag vill stå på scen längre”

NÖJE

Han är en av Sveriges mest omtyckta skådespelare.

Men i ”Virtanen med” i P4 avslöjar Morgan Alling att han funderar på att lägga av.

– Jag behöver det inte. Förut var det ett kall, säger han i programmet.

Sedan tjugo år tillbaka har skådespelaren Morgan Alling, 44, lockat till såväl skratt som tårar på svenska teaterscener.

I höst gör han återigen rollen som Herodes i succémusikalen ”Jesus Christ superstar” på Göta Lejon i Stockholm.

”Göra saker som jag vill”

I radioprogrammet ”Virtanen med”, som sänds på söndag kl 08.05-10.00 i P4, berättar den mångsidige underhållaren om sina tankar på att lämna skådespeleriet bakom sig.

– Jag är i en period just nu karriärmässigt då jag inte vet om jag om jag vill stå på scen längre. Jag behöver det inte. Förut var det ett kall. Det var mitt liv. Jag kan ju producera saker i stället. Det är också roligt, säger han.

Avslöjandet leder till yviga protester från programledaren Fredrik Virtanen. Men Alling står på sig.

– Helt ärligt är det så. Jag har också sett när jag tittat tillbaka i min kalender och ser hur mycket jag stått på scen. Nu måste jag göra saker som jag vill göra. Att stå på scen i största allmänhet är inte intressant, säger han.

Svårt knyta an till sitt barn

I november i fjol blev Morgan Alling tvåbarnspappa. Livet som småbarnsförälder gör det omöjligt att jobba lika hårt som tidigare i livet, menar Alling.

När den andre sonen kom till världen reagerade skådespelaren på ett sätt han inte kunnat föreställa sig.

– Jag fick scenskräck, panikångestattacker på scenen, jag fick värmeslag och jag förstod inte vad det var. Jag gick till läkare som sa: Du har precis blivit pappa, du vill inte vara på jobbet, säger han.

– Jag ville bara vara hemma och det är en stor omställning i livet att få ett barn. Jag ville vara med honom och familjen och då sa min kropp: Hej, du ska inte vara här du ska vara hemma, säger Alling.

Men det var inte de enda oväntade reaktionerna. Till en början hade han svårt att knyta an till sitt andra barn.

– Känslomässigt så var jag inte där. Jag hade lite svårt att connecta tidigt vilket blev jobbigt. Det var jag inte beredd på. Sedan tog det ett halvår men nu är vi tillbaka på banan, säger Morgan Alling i ”Virtanen med” i P4.