”Jag åt bara kött, ägg och portvin”

NÖJE

Dubbelt aktuelle Peter Eggers om träningen och dieten inför sina roller

1 av 4 | Foto: Foto: SCANPIX
TAR SINA ROLLER PÅ ALLVAR Peter Eggers tränar stenhårt och lever som sina karaktärer för att kunna prestera på max.

LA CALAHORRA. Peter Eggers vet hur man förbereder sig. Inför ”Anno 1790” bodde han i en stuga i skogen utan el och vatten. Levde på portvin, ägg och kött.

För att strida sida vid sida med Hamilton sparrade han med Mikael Persbrandt. Det gör ont.

I Hamilton-filmen ”Men inte om det gäller din dotter” spelar Peter Eggers elitsoldaten Patrik Wärnstrand som ska hjälpa Hamilton frita en gisslan.

Det syns att han är i toppform.

– Jag har tränat två pass om dagen, fem dagar i veckan. Dels styrka med D-Flex, dels fightingteknik med Rickard Nordstrand som är Micke Persbrandts

fightingcoach. Micke och jag har har sparrat mycket. Han är tuff. Det känns att sparra med honom, men alltid med ett leende. Man kan vara lite öm på snoken dagen efteråt.

Rätt tidskänsla

Tv-tittarna har lärt känna Peter Eggers som den brottsundersökande fältskärn Johan Gustav Dåådh i ”Anno 1790”. Där gjorde han flera olika förberedelser för att få rätt tidskänsla.

– Jag hyrde en stuga i skogen en vecka och stängde av all el och vatten. Jag åkte dit med bara kött och ägg och portvin. Jag tog med mig rollkostymen och traskade runt i de här 30-kiloskläderna och gjorde upp eld.

Poängen var att inte ha tillgång till det mest bekväma, som rinnande vatten och värme.

– Det var en förnimmelse av hur snabbt man blir smutsig och hur klibbig man blir om man inte duschar varje kväll. Hur man tillagar ett ägg i öppen eld. Jag grillade entrecôte på stenhällen vid elden och pimplade portvin direkt ur flaskan.

”Anno 1790” har fått många att upptäcka Peter Eggers. Sida vid sida med Hamilton i ”Men inte om det gäller din dotter” blir en uppmärksammad filmroll.

”Sjukt jävla kul”

– Fan vilket roligt år det varit när jag tänker efter. Att göra ”Anno” var sjukt jävla kul, för det är en figur som driver varje situation han befinner sig i.

Men det var också jobbigt, eftersom Dåådh är med i nästan alla scener.

Är det kul att göra en film som ”Hamilton”?

– Det görs extremt lite action i den här storleken i Sverige. Och det är så jävla roligt att springa runt med den här utrustningen. Att ha en expert som hjälper en med hur man håller pickadoller och kastar granater. Det är sjukt fucking superkul.