Nu är Madeleine och Sofia vänner

Äntligen har Madeleine begravt stridsyxan med Sofia.

Och nu ser de ut att vara väninnor.

– Relationen är god i dag. Av naturliga skäl var Madeleine tveksam, säger Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson till Klick!

Det tog sin tid för prinsessan Madeleine, 30, att fullt ut acceptera sin brors flickvän Sofia Hellqvist, 27. Men nu verkar allt gammalt groll vara nedgrävt. I lördags sågs tjejerna skratta och skoja ihop under en konsert i Borgholms slottsruin på Öland tillsammans med sina respektive.

– Relationen är god i dag. Av naturliga skäl så var Madeleine tveksam till Sofia till en början. Carl Philips ex Emma Pernald är fortfarande en av prinsessans bästa vänner och eftersom Emma och Carl Philip var tillsammans i tio år är det så klart inte helt smärtfritt att plötsligt välkomna en helt ny tjej i kompiskretsen, säger Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson till Klick!

Seriöst förhållande

 I stället för att stressa fram en vänskap med Madde valde Sofia i stället att tålmodigt fokusera på sitt förhållande med hennes storebror och i dag är hon och Carl Philip sedan länge sambos. Madeleine har liksom resten av kungafamiljen insett att förhållandet är seriöst och de blivande svägerskorna har nu på allvar börjat bygga upp en hållbar relation med varandra.

Under Maddes besök i Stockholm under våren har hon och Sofia umgåtts vid ett flertal tillfällen och tjejerna anlände

i samma bil när Victoria bjöd på middag för att fira sin lillasysters 30-årsdag den 10 juni. Både Sofia och Maddes sambo Chris O’Neill var i år självklara gäster på kungafamiljens sommarparadis Solliden och deras Ölandsbesök har fört alla inblandade närmare varandra.

De förlovar sig först

Under konserten i lördags kväll var stämningen på topp. Den nyblivna 35-åringen Victoria och maken Daniel diggade ihop med Carl Philip, Sofia, Madde och Chris och de tre kärleksparen småpratade och skrattade tillsammans. Snart kan de ha fler anledningar att fira. Hovexperter menar att båda förlovningarna väntar runt knuten.

– Jag tror att Carl Philip och Sofia förlovar sig först eftersom de är lite mer etablerade än Chris och Madeleine. Vi har fått se mer av Sofia, svenska folket har inte riktigt hunnit lära känna Chris så väl ännu, har Jenny Alexandersson tidigare sagt till Klick.

Publisert: