Fredrik gör porträtt av påhittad stjärna

NÖJE

Han är i full gång med att regissera sin film "Känd från tv". Men det hindrar inte att Fredrik Lindström syns på andra håll också.

I mitten av april visas hans dokumentär om revyartisten Harry Viktor. En helt påhittad kille.

låtsasdokumentär Fredrik Lindström har gjort en film om Harry Viktor, en fiktiv revyartist som spelas av Pontus Djanaieff.

- De som känner mig förstår nog att det är något lurt. Jag tror att de yngre som ser den kommer att tycka att det är kul och de som tillhör den äldre generationen som sitter och tittar säger kanske "Hm, Harry Viktor, ja" Jag minns honom inte riktigt", säger Fredrik Lindström.

Dokumentären innehåller allt en dokumentär ska innehålla, det är intervjuer med människor som kände Harry och fejkade journalfilmer och stillbilder och berättarröst. Pontus Djanaieff spelar Harry Viktor.

"En riktig entertainer"

- Jag är nöjd. Dokumentärer överhuvudtaget är kul som form. Just att göra om en revykille kändes frestande, jag är fascinerad av de där gamla pajaserna.

Så vem var då Harry Viktor egentligen?

- Han var en riktig entertainer, en revyartist som höll på på 30- och 40-talet. "Nu ska vi dansa negerjazz" var en av hans stora hits. Han var en otroligt firad och populär artist men sen uppträdde han för tyska soldater och kom i onåd efter kriget och blev anklagad för samröre med tyskarna.

Lisa Pehrsdotter