Svenskarna är storfavoriter på Golden Globe 2018

I natt kan både Ruben Östlund och Alexander Skarsgård kamma hem varsin Golden Globe.

Båda svenskarna är favoriter i sina respektive kategorier.

”Alexander Skarsgård kan förvänta sig att gå därifrån med ännu ett pris”, skriver Vanity Fair.

Ikväll hålls den 75e upplagan av Golden Globe. På galan belönas insatser inom film och tv-produktion från det föregående året. Svenska filmen ”The Square” av Ruben Östlund, 43, är nominerad i kategorin ”Bästa icke-engelskspråkiga film”.

”Svenska filmskaparen Ruben Östlunds Palme dOr-vinnande satir har dominerat den utländska filmkonversationen sedan premiären i Cannes. Den utbredda omåttligheten av samtidskonstvärlden gör den till den främsta av årets elektriska nomineringar i den här kategorin”, skriver Times.

Östlund säger till TT att han tror på en vinst för ”The Square”. Han har redan börjat fundera på vad han ska säga i ett eventuellt tacktal

– Det är klart att man går dit med förhoppningarna om att vinna, men man vet aldrig hur det går. Det är väldigt roligt att vara nominerad, helt enkelt, säger han.

Skarsgård favorittippad

Även Alexander Skarsgård, 41, har chans att vinna priset för ”Bästa manliga biroll i tv-serie miniserie eller tv-film” för sin roll i tv-serien ”Big Little Lies”. I den populära serien spelar han mot Nicole Kidman som hennes våldsamma make. Både Variety, Time och Vanity Fair har den svenska skådespelaren som storfavorit.

”´Big Little Lies´ kan inte stoppas, och inte heller klanen Skarsgård. Den här Skarsgården spelade jämsides med Nicole Kidman i några brutala scener, och det kommer ge honom en Globe att placera bredvid Emmyn han vann för samma roll”, skriver Time.

”Alexander Skarsgård kan förvänta sig att gå därifrån med ännu ett pris för sin prestation som världens värsta make”, skriver Vanity Fair.

Svårigheter att följa galan från Sverige

Galan går av stapeln söndag kväll amerikansk tid, på Beverly Hilton Hotel i Beverly Hills i Kalifornien. För den som vill följa galan från Sverige börjar den 02:00 natten till måndag. Tidigare har SVT sänt galan, men i år måste den som vill se använda sig utan amerikanska streamingtjänster.

Den som vill se kändisarna på röda mattan innan själva galan börjar kan gå in på Golden Globes Facebooksida och följa deras livesändning som börjar vid midnatt natten till måndag.

Galan leds av den amerikanska komikern Seth Meyers, mest känd för sin roll som programledare i NBC:s “Late Night with Seth Meyers”.

Publisert:

LÄS VIDARE