Musikstjärna gripen för barnporrbrott

NÖJE

Massive Attacks Robert Del Naja förhörd av polisen

Massive Attacks stjärna 3D har gripits av polisen. Anledning: barnporr.

Men musikern förnekar all inblandning.

– Jag har aldrig i hela mitt liv tittat på barnporr.

Foto: MASSIVE ATTACK DÅ I mitten Robert Del Naja, eller 3D som han också kallas, tillsammans med Daddy G (t.v.) och Mushroom (t.h.) som lämnade bandet för några år sedan.

3D, vars egentliga namn är Robert Del Naja är en av dem som startade succébandet Massive Attack. Gruppen har gjort hitlåtar såsom ”Unfinished sympathy” och ”One love”. Den senaste plattan ”100th window” mottogs med ljumma recensioner när den släpptes tidigare denna månad. Det verkar som om det börjar gå nedåt för bandet, som numera enbart består av Del Naja.

Nyligen greps 3D i sitt hem i Bristol efter att polisen blivit tipsad.

Polisen beslagtog datorer och olika droger som fanns i lägenheten.

Förnekar inblandning

Del Naja förhördes i sex timmar och släpptes sedan mot borgen.

– Jag har aldrig i hela mitt liv tittat på barnporr, sa stjärnan till The Sun.

– Jag samarbetar helt med polisen och jag skulle vilja be alla att inte döma mig i förväg. Jag har totalt förtroende för det rättsliga systemet, sa han.

Stor operation mot barnporr

Gripandet ingår i polisens operation mot barnporr. FBI har överlämnat 7272 namn till Scotland Yard på personer som är misstänkta för att ha använt kreditkort för att komma in på amerikanska barnporrsajter.

Över 1600 personer har gripits, däribland 50 poliser, en högt uppsatt domare, läkare, lärare och advokater.

Del Naja har även tidigare varit i klammeri med rättvisan. På MTV-galan 1998 drog han på sig allmänhetens vrede efter att ha svurit och skrikit åt Sarah Ferguson, hertiginnan av York, när hon skulle dela ut priset för bästa video.

Karin Schmidt