Let's Dance 2015

Let’s dance-Alex fann kärleken – via sin tro

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

TV: Gud har svarat på hans böner: Nästan magiskt

Alexander Hermansson har fått svar på sina böner.

Gudstron har lett honom till både ”Let’s dance” och flickvännen Caroline.

– Det är nästan lite magiskt, säger han.

Barnprogramledaren Alexander Hermanssons gudstro kommer från början från hans pappa. Men de senaste åren har religionen blivit allt viktigare för honom även som vuxen.

– Ju mer jag gräver i det, desto större betydelse får det. Man ändrar hela perspektivet på livet och hur man ser på andra männi­skor och projekt. Tron är jättestor och viktig för mig, säger han.

Hjälper vid stress

Tron på gud och Jesus hjälper Alexander att hantera sin stundtals stressiga vardag.

– Man slipper ha så stor press på sig själv, man litar på att gud har kontroll, och vet och hjälper och man kan vila i det, man blir mycket tryggare, säger han.

Alex går regelbundet i kyrkan, och ber ofta till gud. Och resultaten har varit över förväntan.

– Jag har upplevt att jag har fått otroligt många bönesvar, det har varit grej efter grej. Det är nästan lite magiskt. Många gånger har jag önskat och bett gud om lite hjälp, och så paff så händer det. Oddsen börjar bli för små för att det ska vara en slump.

Jobb och flickvän

Det är framför allt önskningar om jobbuppdrag som gått i uppfyllelse, bland annat kom förfrågan om ”Let’s dance” efter en bön. Men kyrkan har också gett Alexander en annan positiv sak: Flickvännen Caroline.

– Vi träffades i en kyrka i Malmö i somras när jag var där och jobbade med ”Sommarlov” i SVT. Där stötte vi på varandra, och började först träffas som kompisar.

Ska flytta till Malmö

Nu har de varit tillsammans i fem månader, och när ”Let’s dance” är över ska Alex, som nu bor i Stockholm, flytta till Caroline i Malmö. Men de väntar lite med att bli sambos.

– Jag har köpt en egen lägenhet. Vi får se hur det blir, man vet verkligen aldrig. Allting är så himla nytt, det kanske är osmart att bestämma allting från dag ett. Men vi kommer bo bara några stenkast ifrån varandra. Det är underbart, säger han.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Let's Dance 2015

Alexander Hermansson

Let’s dance