Di Leva sa nej – igen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Vägrade stycka lamm med Plura

1 av 4 | Foto: slaktar förslag Thomas Di Leva nobbar saker han ogillar i ”Så mycket bättre”. Senast i raden är Pluras besök på ett slakteri där deltagarna skulle ha fått stycka lammkött.

Slakteri-besök blev för mycket för Thomas Di Leva.

Plura ändrade upplägget på sin dag i sista stund.

Sedan tystades planerna ner – efter Di Levas krav.

– Thomas var trött på att det gjordes stor affär av allt han inte ville, säger Plura Jonsson.

Thomas Di Leva, 47, har vägrat många av artisternas aktiviteter. På Petra ”September” Marklunds svampplockning hindrade han sin lagkamrat Lasse Berghagen från att fylla svampkorgen.

– Svampar är en blandning av växter och djur, förklarade han i programmet.

I Christer Sandelins avsnitt gick Di Leva med fredstecknet genom ”paintball”-leken då artisterna skulle spruta ner varandra med färg.

Slakteri inbokat

I gårdagens ”Så mycket bättre” styrde Plura Jonsson, 59, upp porträttmålning som eftermiddagsaktivitet.

I själva verket hade Eldkvarn-sångaren en helt annan plan med dagen: Att åka till ett slakteri och stycka ett lamm. Men i sista stund ställde han in det – av hänsyn till veganen Thomas Di Leva.

– I början kände jag att jag skiter i vad Thomas tycker, det här är jättebra. Det blir bra tv och jag är intresserad av det. Men allteftersom veckan gick kände jag att det inte går att göra så mot Thomas, säger Plura Jonsson.

Ställde ett krav

I all hemlighet gick Plura i väg med Thomas Di Leva och diskuterade upplägget.

– Jag tog honom åt sidan och sa att vi ska grilla lamm. ”Tycker du att det är obehagligt?”, frågade jag. Han sa att han skulle tänka på saken, säger Plura Jonsson.

Thomas Di Leva gick sedan med på att byta aktivitet på ett villkor. Han ville inte att hans slakteri-vägran skulle komma med i programmet. Plura Jonsson framförde kravet till produktionen.

Nya regler i det tysta

– Det gjordes upp vissa regler. Det fick inte bli snack. Thomas var trött på att det gjordes stor affär av allt han inte ville. Alla gick med på det, säger Plura Jonsson.

Matilda Snöwall, exekutiv producent, säger:

– Jag vet att Plura hade andra planer först. Men det andra känner jag inte till.

Nöjesbladet har utan framgång sökt Thomas Di Leva för en kommentar.

Publicerad: