Kändistätt vid Polarprisgalan

Av: Louise Lundström

Publicerad:
Uppdaterad:

Dags för utdelningen av årets Polarpris.

Den rosa mattan är utrullad utsanför Konserthuset i Stockholm och kända ansikten paraderar förbi i fotoblixtarna.

Marie och Tomas Ledin är bland de första på plats och poserar glatt med sina söner. Strax följer bröderna Rongedahl, de nygifta Dregen och Pernilla Andersson och en strålande Petra Mede.

Mingelproffset Mikael Bindefeldt håller järnkoll på arrangemanget och en stor skara nyfikna har samlats vid staketet för att få en titt på de festfina människorna.

”Grekiska gudinnor”

Stämningen är uppslupen och förväntansfull bland både kändisar och åskådare.

Strax anländer en glad Annika Lantz och en allvarlig Adam Tensta, följda av Alexandra Pascalidou och Annika Jankell, som kommer i par – och i väldigt matchande utstyrslar.

– Vi är två grekiska gudinnor. Vi råkade bara klä oss så här, ropar de till fotograferna.

Sjögren diggar

Christer Sjögren diggar lite lätt till orkestermusiken när han glider in med sitt sällskap.

En annan glidare är Ola Salo, som är som klippt och skuren ur en av de filmer som Ennio Morricone skrivit musiken till. Han poserar snällt för fotograferna både med och utan solglasögon.

Per Morberg visar inte något av sin berömda lynnighet, men han tar snabbt på sig ett par pilotbrillor när han bländas av fotografernas blixtar.

Carola populär

En strålande Carola tas varmt emot av Bindefeldt. Hennes stjärnglans är tydlig – fotografer och människor utanför trängs vid repet så fort hon visar sig.

Tomas Di Leva och hans kärlek är matchande och väcker också stor uppmärksamhet bland nyfikna och fotografer. Så även Mikael Persbrandt som gömmer sig bakom tonade pilotbrillor.

Stellan Skarsgård vet hur man tar en röd matta. Han glider lugnt in med armen om sitt sällskap och stannar för fotograferna.

Björk ler blygt

Björk är först på plats av pristagarna. Spridda applåder och jubel hörs. Hon bär en helt galen rosa överdel och verkar vara på ett fint humör. Blygt ler hon mot kamerorna.

Kungafamiljen sist ut

Efter en otålig väntan anländer Kungen, Silvia, Victoria och Daniel. En vibration går igenom de väntande bakom staketet. Kameramobiler höjs och spridda applåder hörs. Allra mest uppmärksamhet väcker den otroligt vackra Victoria och prins Daniel.

Kungafamiljen är i sedvanlig ordning de sista gästerna och det betyder att alla har anlänt och prisutdelningen kan börja.

Publicerad: