”Babsan” klar för schlagern

avTorbjörn Ek

Utvald av Björkman ”Årets buskisinslag”

1 av 3

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson ska tävla på schlagerscenen.

Till sin hjälp har han låtskrivarna bakom After Dark och Östen med resten.

– Det här blir årets buskisinslag, säger Nöjesbladets uppgiftslämnare.

Med nya regler för Melodifestivalen 2011 där Christer Björkman har rätt att utse 15 av låtarna och juryn bara får välja ut 15 så väntar många låtskrivare och artister fortfarande nervöst på besked.

I veckan kommer SVT presentera ytterligare några klara artister och nu kan Nöjesbladet avslöja att Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson är helt klar för tävlingen.

– Låten skickades in redan förra året, då kom den bara på reservlistan. Men nu har Christer valt ut den, avslöjar en källa med god insyn.

Skapat superhitar

Lars-Åke Wilhelmssons kultförklarade karaktär har hängt med sedan tidigt 1990-tal som pratshowvärd, mingelprinsessa, ståuppkomiker och nattklubbsvärdinna. Under 2009 och 2010 gjorde ”Babsan” sällskap med Christer Lindarws After Dark på en hyllad Sverigeturné.

Och det är samma låtskrivare som gav After Dark en superhit med ”Dolce Vita” i Melodifestivalen 2004 som uppges stå bakom ”Babsans” tävlingslåt.

Låtskrivartrion Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson och Larry Forsberg, har också haft framgångar med Jill Johnsons ”Crazy in love”, Brandsta City Släckers ”Kom och ta mig” och Östen med restens ”Hon kommer med solsken till mig”.

”Årets buskis”

– Christer tänker sig att ”Babsan” ska bjuda på lite humor. Det blir årets buskisinslag, säger en uppgiftslämnare.

Lars-Åke Wilhelmsson säger sig inte känna till att han ska vara med.

– Jag kan hoppas. Det har skickats in två galalåtar, men det har man ju gjort i fem år för mig, hälsar han via sms.

Valt ut personligen

Enligt uppgifter till Nöjesbladet är också förra årets vinnare av ”Dansbandskampen” klara för Melodifestivalen. The Playtones kommer tävla med en låt som Christer Björkman personligen valt ut till dansbandet.

Nöjesbladet har under hösten kunnat berätta att Danny Saucedo, Sanna Nielsen, Melody Club och Lasse Stefanz ska tävla i Melodifestivalen 2011. SVT har senare bekräftat dessa avslöjanden.

ARTIKELN HANDLAR OM