Spaden som ska skära upp tårtan

NÖJE

Här är Carl Philips bidrag till bröllopet

Foto: TUNGAN RÄTT I MUNNEN Prins Carl Philip är i full färd med att färdigställa ett selterglas i silver som lanseras i dag.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Carl Philips tårtspade användas när bröllopstårtan serveras.

– Jag ville göra ett bestick som blir vackrare ju mer det används, säger prinsen.

Foto: Selterglaset och tårtspaden i silver är resultatet av flera månaders arbete.

I dag presenteras prins Carl Philips nya designarbete. En tårtspade, förrättsbestick och ett selterglas i äkta silver är resultatet av flera månaders arbete.

”Jag är stolt”

Enligt Aftonbladets källor kommer prinsens tårtspade att användas när Victoria och Daniel skär upp sin bröllopstårta den 19 juni.

– Jag känner mig stolt över att ha gjort det här besticket tillsammans med alla skickliga hantverkare, säger prinsen.

Han berättar om sin förebild, farfars bror Sigvard Bernadotte som hade en framgångsrik designkarriär innan han gick bort 2002.

– Sigvard är en stor inspirationskälla. Han lyckades hitta en egen stil och särart och blev tidigt en designikon för många, även för mig.

Gillar silver

Carl Philip har satsat mycket tid på formgivning de senaste åren. Nyligen lanserades hans eldskydd i form av Stockholms slott. Men allra mest förtjust är han i arbetet med silver.

– Det är ett drömuppdrag att få rita en produkt som så många har en relation till. Vi använder bestick varje dag och alla vill ju duka fint, säger prinsen.

ARTIKELN HANDLAR OM