Kanal 5 lägger ned Celebrity Rehab

Av: Niklas Strömberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Programmet skrotas innan det börjat sändas

Kränkta Kändisarna som fick frågan om att delta i rehabsåpan ”Celebrity rehab” kände sig kränkta. Alla utom artisten Camilla Henemark tackade nej.
Kränkta Kändisarna som fick frågan om att delta i rehabsåpan ”Celebrity rehab” kände sig kränkta. Alla utom artisten Camilla Henemark tackade nej.

Rehabsåpan "Celebrity Rehab" är nedlagd.

– Det går inte göra det på ett värdigt sätt, säger Lars Beckung, kanalchef på Kanal 5.

Den blir ingen svensk version av "Celebrity Rehab".

Programmet – som redan under höstens castingprocess hamnat i blåsväder då flera kända svenskar gått ut och förklarat sitt missnöje över att de tillfrågats som deltagare – skrotas nu av Kanal 5.

”Felaktig bild av programmet”

Men beslutet handlar inte om problematiken kring att få folk att ställa upp. Snarare om medias rapportering.

– Det är en mängd faktorer. Bland annat den debatt som varit kring programmet både i media och i kontakten med våra tittare, säger Lars Beckung, kanalchef.

– I vårt insamlande av information tycker vi att vi ser en felaktig bild av programmet. Och den är inte positiv, därför känner vi att det är svårt att genomföra programmet.

Det är inte bra för ert varumärke ..?

– Det handlar om varumärke, men också om deltagare i programmet. Det mediala sammanhang som programmet satts i är inget vi vill utsätta våra deltagare för.

Behovsstyrd ersättning

Som ett konkret exempel lyfter Lars Beckung skriverierna kring den ersättning deltagarna ska ha erbjudits, enligt uppgift i bland så hög som 500 000 kronor.

– Det är en del som har rapporterats på ett annorlunda sätt än hur vi har sett på det. Det stämmer att vi haft en behovsstyrd ersättning, men terapin har hela tiden varit moroten för dem som vill vara med i det här.

– Det går inte göra det på ett värdigt sätt, därför måste vi tyvärr lägga ned.

Oklart hur många som sa ja

Hur många personer som i slutändan valt att tacka ja till att delta i programmet är inte officiellt.

Men Lars beckung bedyrar att personerna kommer att erbjudas utlovad rehabilitering, trots att de inte kommer att filmas.

– De ska självklart få den hjälp de behöver.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN