Nöje

De kan tjäna flera miljoner

Av: 

Martin Gustafsson

NÖJE

Laila & Niclas kan få sitt lyxhus till halva priset – om de är med i tv

HÅRD KRITIK Niclas Wahlgren och Laila Bagge har kritiserats för det planerade sponsrade husbygget i tv, bland annat av Martin Timell. I gårdagens Nöjesbladet bemötte paret påhoppen. ”Vi får förslag på program hela tiden, det här är bara ett i mängden. Vi tar beslut senare i veckan”, sa Laila.
HÅRD KRITIK Niclas Wahlgren och Laila Bagge har kritiserats för det planerade sponsrade husbygget i tv, bland annat av Martin Timell. I gårdagens Nöjesbladet bemötte paret påhoppen. ”Vi får förslag på program hela tiden, det här är bara ett i mängden. Vi tar beslut senare i veckan”, sa Laila.

Ger Laila Bagge och Niclas Wahlgren klartecken för nya tv-showen kan de tjäna nästan 3 miljoner kronor.

Men samtidigt måste de vara beredda på en rejäl skattesmäll.

– Får du någonting för att göra något så ska det beskattas, säger Pia Blank Thörnroos på Skatteverket.

Alldeles i närheten av Kottlasjön på Lidingö strax utanför Stockholm planerar Laila Bagge, 37, och Niclas Wahlgren, 44, sitt nya liv tillsammans.

– Det där området är mysigt. Du har Kottlasjön där du kan bada och åka skridskor. Och det är ett bra läge på ön, säger Tina Stening, fastighetsmäklare på Lidingö.

”Går på 5–6 miljoner”

Nöjesbladet har tidigare skrivit om hur produktionsbolaget Titan och TV4 plus vill göra tv av byggandet av kändisparets drömhus.

Enligt uppgifter kommer paret undan kostnaderna för huset genom att företag som medverkar också sponsrar byggandet.

Ett upplägg som innebär att Laila Bagge och Niclas Wahlgren tjänar miljoner.

– Husen i det området ligger på drygt 200 kvadratmeter, jag har svårt att tänka mig att deras hus skulle vara mindre. Det är ett tvåvåningshus och de får minst bygga 120–130 kvadrat per plan och sen finns det säkert biytor till det. Jag skulle tippa på att en sådan kåk går på 5–6 miljoner kronor att bygga, säger Patrik Björklund, vd på Björklund Bygg på Lidingö.

Men samtidigt riskerar paret att åka på en rejäl skattesmäll. Att ställa upp i tv är enligt Skatteverket en prestation som ska beskattas.

”Blir ju som en lön”

– Om man gör något och får ersättning för det oavsett om det är i pengar eller i en tjänst så är det skattepliktig ersättning. Det här blir ju som en lön för en prestation, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

– Då blir det vanlig inkomst av tjänst.

Det innebär att Laila Bagge och Niclas Wahlgren tvingas betala inkomstskatt på kostnaden av husbygget.

För ett hus som kostar 6 miljoner att bygga landar skattesmällen på drygt 3,2 miljoner kronor beräknat på kommunalskatten i Lidingö och den statliga inkomstskatt som tillkommer. Men trots smällen tjänar paret runt 2,8 miljoner kronor på upplägget.

Enligt Laila och Niclas tar de beslut om programmet i slutet av veckan.

– Det måste ju finnas någon poäng i det. Finns det ingen poäng så är det inte ett kul program. Får vi ihop det här roliga programmet kommer vi inte att tveka att köra, har Niclas sagt.

Enligt Camilla Filipsson, biträdande presschef på TV4, avböjer Laila Bagge och Niclas Wahlgren att kommentera skattesmällen.

ANNONS

Beställ muminmuggen Fiske till Mumindagen - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Publisert: