Vädjar – till norrmännen

Av: Helena Trus

Publicerad:
Uppdaterad:

Publiken kan förstöra Annas schlagershow: Knäcker de stavarna för tidigt är det kört

Kopplar på charmoffensiv Beväpnad med norska flagor anlände Anna Bergendahl till Oslo i går, redo att charma våra grannar. I delfinalen på torsdag nästa vecka ligger hennes scenshow i deras händer.
Foto: Lina B Einarsson
Kopplar på charmoffensiv Beväpnad med norska flagor anlände Anna Bergendahl till Oslo i går, redo att charma våra grannar. I delfinalen på torsdag nästa vecka ligger hennes scenshow i deras händer.

OSLO. Anna Bergendahl, 18, lägger sin scenshow i norrmännens händer.

Nu vädjar hon till publiken att de viftar med de 35 000 ljusstavarna i rätt ögonblick.

– Jag hoppas att de ställer upp, säger hon.

Hon vänder ryggen till.

På den svarta, korta skinnjackan sitter en norsk flagga i paljetter, till och med slagen på hennes svarta klänning är i rött och blått. I handen viftar en norsk flagga.

Redan här, på Oslos flygplats Gardemoen, började Anna Bergendahls charmoffensiv mot norrmännen i går.

– Det känns fantastiskt att vara här, jag har laddat i flera dagar. Jag vill göra Sverige stolt, säger Anna, som i dag repeterar för första gången på Telenor Arena.

Specialtillverkade

I går berättade Nöjesbladet att den norska publiken får ansvaret att lysa upp Anna Bergendahls nummer. På semifinalen nästa torsdag ska det ligga 35 000 ljusstavar – för 150 000 kronor – som publiken ska vifta med när hon gör entré på scenen med ”This is my life”. De högintensiva, röda stavarna har skeppats över från USA, där de har tillverkats speciellt för Annas show.

Det är en del av SVT:s storsatsning på hennes nummer i Eurovison song contest 2010. Och en chansning. Det gäller att publiken inte använder stavarna innan Annas nummer. Hållbarhetstiden på rekvisitan är max tio minuter.

Hoppas på lojalitet

På sittplatserna kommer det att vänta en plastpåse som innehåller en ljusstav och instruktioner om hur de ska användas.

– Även studiokvinnan kommer att förklara från scenen och visa på storbildskrämen när det är dags att tända. Knäcker publiken stavarna tidigare så är det kört, efter tio minuter är de förverkade. Så nu är det bara att hoppas på att folk är lojala, men jag tror att man vill vara delaktig i en bra show, säger Christer Björkman, chef för den svenska delegationen.

Anna Bergendahl räknar med stöd från den norska publiken.

– Jag hoppas att de ställer upp och att det inte är fler artister som har ljusstavar, då blir det inte lika effektfullt, säger hon.

Åkte på båttur

I går kväll, strax före solnedgången, välkomnades Anna Bergendahl av den norska delegation samt värdlandets artist Didrik Solli-Tangen med en båttur och räkfrossa ombord.

– Vi har kul i hop och känner oss inte som konkurrenter, säger Anna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN