Nöje

SVT kämpar för att Mona ska få sjunga

NÖJE

Sökandet efter politiker till Andra chansen fortsätter

Politiker från alla partier – eller inga alls.

In i det sista är det osäkert om Mona Sahlin får vara med i ”Andra chansen”.

– Vi försöker sy ihop olika alternativ, sa SVT:s producent i natt.

FORTFARANDE OSÄKERT Aftonbladet kunde i går berätta att villkoret för att Mona Sahlin ska få sjunga i  Andra chansen  är att representanter från alla partier ställer upp. SVT kämpade ännu sent i natt för att lösa Monas medverkan.
FORTFARANDE OSÄKERT Aftonbladet kunde i går berätta att villkoret för att Mona Sahlin ska få sjunga i Andra chansen är att representanter från alla partier ställer upp. SVT kämpade ännu sent i natt för att lösa Monas medverkan.

I juni är det val till EU-parlamentet. Och inför val har SVT en regel som säger att inget parti får favoriseras i rutan. Lika för alla, är principen.

Den regeln kan fälla Mona Sahlin i kväll.

Vill föra in andra värden

Producenterna för ”Andra chansen” och Melodifestivalen hade tänkt sända ett inslag med Mona Sahlin i egenskap av jämställdhetsminister – och schlagerfantast.

– Det har blivit otroligt mycket utseende och korta kjolar i Melodifestivalen. Vi ville föra in andra värden också, säger producenten Madeleine Stenberg.

Mona Sahlin körade 1969 på Jan Malmsjös schlagerklassiker ”Hej clown” – men bara på skiva. Hon ansågs inte vara söt nog att vara med på scenen i Melodifestivalen.

”Det var ett trauma”

– Det var ett trauma för henne. Om vi måste ringa Mona Sahlin och säga nej till henne så stoppar man henne som människa, säger Madeleine Stenberg.

Tanken var att Sahlin skulle få revansch i ”Andra chansen” och sjunga ”Hej clown”.

Men hon får inte uppträda ensam – och därför har SVT letat efter sjungande politiker från alla riksdagspartier sedan i fredags.

In i det sista hoppas Madeleine Stenberg att man ska kunna sända inslaget.

Har en reservplan

– Det är ingen kris. Vi har en reservplan, även om den inte är lika vass, säger Madeleine Stenberg.

– Jag har fullt förtroende för att Madeleine Stenberg fixar det här på bästa sätt, säger Hans Rosenfeldt, SVT:s nöjeschef.

Annika Johansson

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje