Nobelpris till Bob Dylan

Bob Dylan till Sverige

Kommer till Sverige till våren

Av: 

Linn Elmervik

Andreas Hansson

NÖJE

Han dissade Nobelfesten.

Men i vår kommer Bob Dylan, 75, till Sverige.

Men om Nobelföreläsningen blir av är ännu höljt i dunkel.

Foto: WIREIMAGE

Nobelpristagaren gör två konserter på Waterfront i Stockholm den 1 och 2 april och en konsert på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 9 april.

Bob Dylan behöver ingen närmare presentation. Senast han spelade i Sverige var 2015 och även då stod Waterfront som värd för två utsålda och hyllade konserter. Denna gång får även Lund besök av denna gigant - en gigant som inte bara besöker Sverige som prisad och älskad artist och låtskrivare, utan även som nybliven Nobelpristagare i litteratur”, skriver arrangören Live Nation i ett pressmeddelande.

Biljetterna släpps i veckan

Biljetterna släpps onsdagen den 14 december klockan 9.00.

Bob Dylan nobbade Nobelceremonin som hölls i Stockholm i helgen. I stället hade han skickat ett tacktal som lästes upp å hans vägnar av USA:s ambassadör i Sverige Azita Raji. Dessutom sjöng den amerikanska rocklegendaren Patti Smith, 69, en version av Dylans ”A hard rain's a-gonna fall”.

Senaste gången han spelade i Sverige var 2015.

Stjärnan ska inom ett halvår hålla en föreläsning för att få prissumman för priset han nyligen belönades med. Men Svenska akademien har inte hört något om hans stundande Sverigebesök.

”Inte hört något”

– Nej, vi har inte hört någonting nu på morgonen. Jag vet inte om Nobelstiftelsen varit i kontakt med hans manager, får vi reda på när det är är det vi som planerar själva Nobelföreläsningen, säger Ulrika Kjellin på Svenska akademien.

Enligt Nobelstiftelsen finns det ingen inplanerad Dylanföreläsning till det aktuella Sverigebesöket, men det är heller inte uteslutet att den blir av då.

– Nej det vet vi inte ännu, vi återkommer till det. Vi har en dialog med Bob Dylans management om Nobelföreläsningen men det är ännu inte bestämt i vilken form den kommer hållas eller när, säger Annika Pontikis kommunikationschef vid Nobelstiftelsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Här är de 29 bästa Bob Dylan-skivorna
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Nobelpris till Bob Dylan

LÄS VIDARE

Biljettraseri efter Hellström-släpp

ÄMNEN I ARTIKELN

Nobelpris till Bob Dylan

Bob Dylan

Live Nation