David Hellenius svarar på kritiken: ”Var inte meningen”

Skämtade om badtunna på gala som TV4 sponsrade

David Hellenius och Renée Nyberg skämtade om att efterfesta i en badtunna på tisdagens branschgala.

Deras TV4-kollega Martin Timell är anmäld för våldtäkt i en badtunna och skämtet kritiseras nu av gäster på galan.

– Angående i går kväll så var det aldrig vår avsikt att ta skämten för långt, säger Hellenius efter kritiken.

Flera personer har reagerat på skämt som drogs på branschgalan i Stockholm under tisdagen. David Hellenius och Renée Nyberg var kvällens konferencierer och ska ha skämtat om metoo-rörelsen. Kundstrategen Mimmi Sköldberg som var gäst på galan reagerade starkast på ett skämt om att efterfesta i en badtunna. Även PR-konsulten Elin Ahlden reagerade på skämtet som hon beskriver fick henne att haja till.

TV4-gruppen var huvudsponsor till eventet. ”Äntligen hemma”-profilen Martin Timell är anmäld för våldtäkt efter en incident i en badtunna.

Hellenius: ”Inte meningen”

När Nöjesbladet når David Hellenius vill han först inte kommentera det faktum att personer reagerat på skämten som sagts under galan. Tre timmar senare lämnar han en kommentar via TV4:s kommunikationschef Jennifer McShane.

”Jag tycker att det är viktigt att kunna skämta om det mesta, även sånt som är allvarligt och svårt. Jag har också stor respekt för att människor har olika uppfattning om vad som är humor. Angående igår kväll så var det aldrig vår avsikt att ta skämten för långt. Meningen var att brygga över till en allvarlig del där just det här ämnet lyftes på scenen. Om någon upplevde det vi sa som opassande så var det verkligen inte meningen”, står det i ett mejl från McShane.

Ville inte uppröra

Från TV4:s håll säger man att man delar Davids syn på att man bör kunna skämta om det mesta.

”Men har samtidigt väldigt stor respekt för att människor kan uppfatta humor på olika sätt. Vi förstår att man kan ha synpunkter på tajming och lämplighet i det här, men vi vet också att det aldrig var Davids och Renées avsikt att uppröra”, skriver McShane.

Publisert:

LÄS VIDARE