Alexander Abdallah

Alexander Abdallah om framgången och kärleken efter ”Snabba cash”

”Det är ett paradis”

Av: 

Moa Malmqvist

Alexander Abdallah.
Alexander Abdallah.

NÖJE

Alexander Abdallah blev Salim med hela svenska folket efter ”Snabba cash”.

Nu berättar han om hyllningarna, nya serien och kärlekslivet.

– Jag älskar uppmärksamhet, det har jag alltid gjort, säger han

Han tog hela Sverige med storm som Salim i Netflixs ”Snabba cash”. Nu är Alexander Abdallah, 28, aktuell som Samuel, eller Sam som han kallas, i Amy Deasismonts debutserie ”Thunder in my heart” på Viaplay.

När Aftonbladet träffar stjärnskottet på Bio Rio vid Hornstull på Södermalm i Stockholm är det drygt två veckor kvar till seriens premiär. Han berättar att det har varit svårt att släppa karaktären Salim efter de intensiva inspelningarna

– Jag hade flera månaders förberedelse för ”Snabba cash”, men bara en vecka för det här. Jag var rädd att vissa grejer skulle följa med, jag var ju tvungen att ändra sociolekt och dialekt liksom.

– När jag spelade Sam så kunde ibland Salim dyka upp, typ oj, vad hände där? Man måste ju ha längre tid att ställa om egentligen.

Alexander Abdallah kan snart ses i en ny serie.

”Friskt porträtt”

Karaktärerna är till stor del varandras motsatser. Salim är den tuffa och sorgsna gängmedlemmen, Sam är den mjuka och omhändertagande barndomsvännen. Hans problem rör sig runt att inte bli friendzonad, snarare än att inte bli ”klippt”.

– Jag kommer ju alltid jobba med att porträttera killar och här handlade det att visa hur det är att vara en man i Sam. Att bli friendzonad är ett friskt porträtt att måla.

Känner du igen dig i Sam?

– Mycket, jag var tvungen att plocka mycket från mig själv. Med Salim var hela världen mitt bibliotek, men med Sam var jag mitt eget bibliotek. För varje roll behöver man jobba på nya sätt.

I rollen som Samuels sjuka pappa syns Alexanders egen pappa, Hani Ihssan Abdallah, som gör skådespelardebut i serien.

– Han var jävligt bra, det chockade mig. Nu har han fått mersmak och han frågar mig hela tiden om det kommer mer grejer, haha.

Alexander Abdallah som Salim i ”Snabba cash”.

Blev varnad av Netflix

Det uppstod snabbt en hype kring den Uppsalafödda skådespelaren. Sedan premiären för ”Snabba cash” har han fått nästan 60 000 fler följare på Instagram – följare som ofta höra av sig med olika förslag.

– Folk har liksom friat och frågat om vi kan skaffa barn. Jag svarar nästan inte på något, men jag läser och tycker att det är kul. Jag måste alltid påminna mig om varför jag håller på med det här, så att man inte flyger iväg.

Han säger att han inte anade att det skulle bli sådan uppståndelse, men att Netflix varnade honom.

– Jag får så extremt mycket kärlek. Folk blir chockade över att jag är trevlig tillbaka, men varför skulle jag inte vara det? Det är ett paradis att få så mycket kärlek. Jag älskar uppmärksamhet, det har jag alltid gjort.

– Jag lade mer fokus på det typ första och andra veckan, men det är ju en omständighet som förändrar livet. I går när jag skulle äta ute med mina kompisar så var jag tvungen att sitta med ryggen vänd, men folk ville ta bilder så fick vi flytta längre in. Det är sådant man lär sig, vill jag vara ifred med mina vänner så kanske jag inte kan sitta ute.

Alexander Abdallah som med Julia Lyskova och Amy Deasismont i ”Thunder in my heart”.

Viktigt med klädstil

Trots att väldigt många försökt att få till en träff med Alexander så dejtar han ingen för tillfället, berättar han.

– Nej, det gör jag inte, det säger jag med ett leende. Men jag träffar gärna folk, jag älskar att träffa människor men jag träffar ingen just nu.

– När man får så många erbjudanden blir man defensiv, man vet inte vart man ska börja. Jag väntar på att någon...

Vem letar du efter?

– Någon med jävligt mycket humor, som är kreativ och gör något fett. Någon som har en sjukt fin klädstil, jag är själv klädintresserad. Jag vill att man ska kunna dela garderob, typ att jag har hennes kläder och hon har mina.

Salim brottas ständigt med sina känslor, han har svårt hantera och uttrycka dem. Hur i kontakt är du med dina?

– Jag är i kontakt med mina känslor. Jag omfamnar det väldigt mycket, precis som att jag omfamnar min femininitet. Jag stoppar aldrig känslor, så om jag känner något så går jag in i det. Vi alla är så bra på att hålla igen men jag jobbar på att gå in i skiten, det är där det händer. Det är där livet är.

”Var ett ångestbarn”

På tal om att gå in i skiten har hans liv har kantats av ångest – från barnsben till nu , berättar han.

– Jag träffade barnpsykolog första gången när jag var 12 år och har haft psykologhjälp till och från, så jag har accepterat att jag alltid kommer att vara ett ångestbarn.

Ångesten gör sig fortfarande påmind ibland, men han vill inte gå in på hur och när.

– Den feministiska vågen har ju också fått oss män att våga reflektera och tänka mer på våra känslor, liksom vad patriarkatet och machonormen gör med kvinnor men också män. Just nu är jag inne och snurrar där väldigt mycket, men jag kommer vilja utforska fler ämnen i min konst än det.

I slutet av året släpps kortfilmen ”Vi var barn då”, som Alexander gjort tillsammans med Mustafa Al-Mashhadani. De ligger även bakom kortfilmen ”Jag skiner inte utan er mina bröder”, som finns att se på SVT Play. Men Alexanders drömmar sträcker sig utanför Sveriges gränser.

– Det castas för fullt både här och utomlands. Jag vill ju utomlands och jag träffar agenter. Jag är i ett läge där jag kan välja medan de försöker sälja in sig.

”Thunder in my heart” har premiär 23 maj på Viaplay.

Rockbjörnen

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Evin Ahmad efter succén – uppvaktas av 19-åringar och fotbollsproffs

ÄMNEN I ARTIKELN

Alexander Abdallah

Snabba cash

Viaplay