Let’s dance

Tony Irvings skuldkänslor efter Keyyos finalmiss: Hade panik

Av: 

Moa Malmqvist

NÖJE

I förra veckans semifinal fick Keyyo och Hugo lämna ”Let’s dance” efter en triodans med Tony Irving.

Nu berättar jurymedlemmen om skuldkänslorna efter semifinalen.

– Första gången jag dansar med en deltagare så åker hon ut. Bra att man skadar någons popularitet, säger han.

Finalen i det tio veckor långa ”Let’s dance” närmar sig med stormsteg. Filip Lamprecht, 23, och danspartnern Linn Hegdal, 25, möter Anis Don Demina, 28, och Katja Luján Engelholm i kampen om glasskon.

Förra veckan fick Kristina ”Keyyo” Petrushina, 24, och Hugo Gustafsson, 25, lämna tävlingen efter en triodans med Tony Irving, 54. Till Aftonbladet berättar jurymedlemmen om nurmet och skuldkänslorna efter semifinalen.

– Det tog nästan livet av mig. Jag slutade tävla när jag var 42 år, och jag har dansat de senaste tio åren med Cecilia Ehrling. Men när Cissi och jag dansar är det som handen i handsken.

Hugo, Keyyo och Tony.

– Men att göra ett nummer med Keyyo och ha henne på mina axlar... Liksom gör jag ett dåligt jobb så åker hon ut, jag hade ju panik. För i helvete... så hon åkte ut. Hela veckan har jag skyllt på mig själv, men jag hade så jäkla kul. Första gången jag dansar med en deltagare åker hon ut. Bra att man skadar någons popularitet, säger han.

Numret gav Tony en blodad tand, trots det dåliga samvetet.

– Jag kände att fasiken vad jag har saknat det här. Jag har saknat publiken, rörelserna och att få vara en del av en ensemble. Nu är jag tillbaka på gymmet för att börja träna igen. Jag har ringt Cissi och vi ska sätta upp lite saker. Hon har precis fått sitt andra barn så hon behöver träna också. Vi ska nog börja göra lite shower tillsammans, säger jurymedlemmen.

Keyyo och Hugo i revanschdansen samba.

Trodde på andra tävlande

Han berättar att han är förvånad över att Filip och Anis är årets finalister, efter som han förutspådde två andra tävlande.

– I början trodde jag att Michel Tornéus och Carola Häggkvist skulle gå till final, och jag trodde till och med att Michel skulle vinna. Det här trodde jag verkligen inte.

Däremot bryr han sig inte om vem som tar hem guldskon, säger han.

– Jag skiter fullständigt i vem som vinner, för en gång skull så bryr jag mig inte ett jäkla dugg. Det är en värdig vinnare oavsett. Vi har ingen gammal gubbe som åkt snålskjuts till finalen på hans humor. Båda har kämpat hårt, båda har lärt sig och båda har givit allt.

Anis Don Demina bryr sig däremot desto mer om finalresultatet.

– Min reaktion i lördags sa väldigt mycket om vad det här betyder för mig. Jag var inte beredd på att de skulle ropa upp våra namn, det var så sjukt. Vi har ju kämpat så hårt för det här, säger han till Aftonbladet.

Tony Irving.

”Något utöver det vanliga”

Hade du väntat dig ett sådant stöd från tittarna hemma i tv-sofforna?

– Jag vet inte vad jag hade förväntat mig. Jag visste ju att det finns många som tycker om mig, eller jag vill tro det iallafall. Men jag visste inte riktigt vad jag gav mig in på, det var inte heller riktigt där fokus låg. Utan jag satsade mer på att få in stegen.

Under finalen dansar paren två nummer som de framfört tidigare i tävlingen, samt ett ”shownummer” som de skapat ihop tillsammans. Anis berättar att paret ska dansa jive från Disney-kvällen, som han tillägnade sin pappa.

– Det känns fint att få göra den igen. Shownumret är inte en tiodans, utan det ska vara något utöver det vanliga. Här får ju jag ta med mina erfarenheter, så det känns som jag har bidragit mycket faktiskt.

Filip och Linn ska dansa tango, som de gjorde i premiären av ”Let’s dance”, och en american smooth som framfördes Abba-veckan.

– Jag hade så himla roligt under Abba-veckan, och det var då vi fick våra första tior också. I shownumret har vi fått väldigt fria händer, så vi ska samla vår resa och det vi tycker är roligt, säger han.

Finalen sänds på lördag 20.00 i TV4.

Rockbjörnen

ANNONS

På jakt efter nya kostymbyxor? Hitta dina favoriter till bra priser i Ellos breda sortiment!

Extern länk från Ellos

Gå till Ellos

Publisert:

LÄS VIDARE

Dermot Clemenger om dejtandet: ”En spontan person kan få mig på kroken”

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance

Tony Irving

”Keyyo” Kristina Petrushina

Anis Don Demina

Filip Lamprecht

TV4