Vergara mest välbetalda kvinnan i Hollywood

Av:  Ann Edliden/TT

Sofia Vergara är världens högst betalda kvinnliga skådespelare just nu. Arkivbild.
Sofia Vergara är världens högst betalda kvinnliga skådespelare just nu. Arkivbild.

Sofia Vergara, känd från tv-serien "Modern family", toppar tidningen Forbes lista över de bäst betalda kvinnliga skådespelarna i Hollywood.

Hon drog in 43 miljoner dollar, motsvarande ungefär 384 miljoner kronor, och går därmed upp i topp på Forbes årliga lista. I fjol var hon tvåa efter Scarlett Johansson. I år intar Angelina Jolie andraplatsen och Scarlett Johansson är inte med på topp tio.

Anledningen till att Sofia Vergara, som inte gjort speciellt många stora roller på filmduken, leder ligan i år beror på hennes medverkan som domare i "America's got talent," samt att hon fick en halv miljon dollar per avsnitt för sista säsongen av "Modern family".

Forbes lista beräknas på de senaste tolv månadernas inkomst, vilket gjort att positionerna flyttats om en hel del på 2020 års lista på grund av coronapandemin. De skådespelare som medverkat i filmer som haft premiär på strömningstjänster eller i tv-serier har helt enkelt tjänat mer än de som satsat på stora biofilmer, där delar av stjärnornas löner ofta betalas som bonus efter hur mycket filmen dragit in.

Publisert:

LÄS VIDARE