Plus på livet

Lotta Engberg: DET var faktiskt bättre när man var singel

Artisten och sambon doktor Mikael sätter plus på livet just nu – och en enda sak var bättre innan de blev ett par

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

MÖLNLYCKE. Hon strösslar med plusbetygen – medan han håller tillbaka och menar att det kan bli ännu bättre.

Men Mikael Sandströms och Lotta Engbergs kärlekslycka går inte att ta miste på när de får sätta plusbetyg på livet just nu.

– Att jag inte längre har det bästa bakom mig är ett uppvaknande som jag inte ens vet om ni förstår digniteten av, säger doktor Mikael.

Här är Lotta Engbergs och Mikael Sandströms plusbetyg på...

...karriären

Lotta Betyg: 5 av 5 plus

– Ja, jag sätter fem. Det är som att allting bara tågar på för mig, det är hur roligt som helst. Just det här att få jobba med dem man jobbar med, vi är samma gäng på Liseberg och vi är samma gäng på bingon. Vi har roligt, det är givande, det är där femman sitter, inte i tittarsiffror och sånt, men det går också hur bra som helst, men det är bara bonus.

Mikael Betyg: 3 av 5 plus

– Den medicinska karriären är inte över, men jag har ju slutat som överläkare och gör en medial satsning just nu, jag skriver på en bok och jag pysslar med lite poddar och så där. Där finns det mycket mer att göra så det kan bli bättre. Det är en tre plus till en fyra. Jag är på gång, jag är inte nöjd, men jag är absolut inte missnöjd, så en stark trea.

...hälsan

Lotta Betyg: 4 av 5 plus

– Vad betydde en fyra, jättebra? Då är den det. Jag har alltid tränat, men nu tränar jag lite mer tillsammans med Mikael, det går av bara farten och jag tycker att det är roligt att åka iväg och träna tillsammans.

Mikael Betyg: 4 av 5 plus

– Man kan alltid träna mer, men det får väl bli en fyra för så vitt jag vet är jag frisk och äter inga mediciner. Jag opererade ett knä för sex år sen och flåset är väl... det har varit bättre. Men för min ålder så tror jag väl att jag klarar mig hyfsat.

...ekonomin

Lotta Betyg: 5 av 5 plus

– Det är också fem.
Det går bra nu?
– Ja, det går bra nu hahahaha.

Mikael Betyg: 3 av 5 plus

– Det beror på vilka ambitioner man har, det är en stark trea, men det kan bli bättre.

”Det bästa ligger framför oss”. Lotta Engberg och Mikael Sandström sätter olika betyg på kärlekslivet.

...kärlekslivet

Lotta Betyg: 5 av 5 plus

Lotta hinner inte börja svara förrän Mikael bryter in:

– Sätt nu inte fem.

Varför säger han så?
– För att han menar att det kan bli bättre, säger Lotta.
– Det är det som är det underbart unika, det kan bli bättre, det bästa ligger framför oss. Jag sätter fyra, säger Mikael.
– Äh, jag sätter fem, jag tror också att det kan bli ännu bättre, men ändå, säger Lotta.

Mikael Betyg: 4 av 5 plus

– Det är mycket bättre än jag trodde att det skulle vara när jag är 63. Det är mycket bättre än jag trodde att det skulle kunna bli för bara tre år sedan. För mig, vem jag är som människa är det centrala att jag inte längre känner att jag har det bästa bakom mig. Det är ett uppvaknande för mig som jag inte ens vet om ni förstår digniteten av, för om du har levt ett decennium i resterna av ett självmord (Mikael har tidigare berättat öppet om sorgen efter att hans sambo tog sitt liv, reds anm) så lägger det kraftig sordin över livet. Kärlekslivet med Lotta är jättebra, men det kan bli ännu bättre, älskling. Och jag pratar inte om att gå från 2 till 3 utan från 4 till 5 och det hoppas jag ska framgå.

...det sociala livet

Lotta Betyg: 3 av 5 plus

– Det säger jag är tre. Jag har lite för många att tycka om, faktiskt. Man skulle önska att man hade mer timmar för både fyrbenta och tvåbenta vänner att kunna hjälpa och umgås med. Det var faktiskt bättre när man var singel.

Mikael Betyg: 4 av 5 plus

– Det får bli en fyra, jag tänker genomgående efter var jag är nu, var jag har varit och vad jag har kvar. Lotta har sex barnbarn och jag har fyra nu, de är 0, 1, 2 och 3 år i ålder så det sociala livet där har blivit jättebra. Men det kan bli ännu bättre.

Mikael Sandström planerar semesterresor och tv-projekt med vandringskängor. Lotta Engberg lever mest här och nu.
Köpt villa tillsammans. Lotta Engberg och Mikael Sandström har blivit sambo.

...hemmet

Lotta Betyg: 4 av 5 plus

– Där sätter jag en fyra, för det är inte färdigt här än. Men jag älskar att vara och leva här.

Mikael Betyg: 5 av 5 plus

– Hemmet är en fyra, vi håller på och fixar. Men kombinerat med mitt sommarställe som ligger ute på en öde ö så är det en femma. Det ligger längst ut i ytterskärgården. Där har vi en egen brygga att fly till. Vi har haft det i 50 år i familjen och det är en del av mitt hem och mitt varande.

...framtidsplanerna

Lotta Betyg: 3 av 5 plus

– Jag tänker inte så himla långt framåt där, så... vad ska jag sätta? Det får bli bra, jag tänker inte så mycket framåt, jag lever här och nu.

Mikael Betyg: 4 av 5 plus

– Det är en fyra. Vi ska åka på semesterresa till Maldiverna. Jag har varit där några gånger ensam och det har varit alldeles utmärkt, men också lite sorgligt att käka 14 middar själv. Men det beror så mycket på vem man är och det funkar. Men såna resor ska vi göra. Och vi ska göra en hälsoresa i höst, vi är kontrakterade till Kreta i ett par veckor i september oktober, där jag ska föreläsa om hälsa och Lotta underhålla. Och så i jobbet så håller jag på med en bok och så har jag ett kommande projekt som inbegriper ett par vandringskängor som jag inte kan berätta mer om. Och några andra grejer på gång. Så ja, för fan. Det är en bra fyra.

Lotta skrattar lite när hon tänker igenom hur olika betyg de har satt.

– Det säger lite om grundpersonen. Mikael sätter treor och fyror och tänker att det alltid kan bli lite bättre, jag är den naiva, nöjd med allt, allt är bra. Men jag tycker också att det alltid kan bli bättre.

Läs fler kändisars plus på livet här

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Aftonbladets reporter Tobbe Ek tillsammans med Lotta Engberg och Mikael Sandström
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Magdalena Graaf: Lite konstigt att bli omhändertagen

ÄMNEN I ARTIKELN

Plus på livet

Lotta Engberg

”Soldoktorn” Mikael Sandström