Sean Banan i elskoterolycka: ”Bröt revben och fot”

Mörbultad efter cykelturen: ”Glöm inte hjälmen”

Sean Banan
Sean Banan

I veckan ramlade Sean Banan rejält på en elsparkcykel och slog sig mörbultad.

Nu varnar artisten andra.

– Jag vill hälsa alla där ute, snälla, glöm inte hjälmen, säger han till Aftonbladet.

Artisten Sean Banan, eller Sina Samadi, 36, skulle bara ta elsparkcykeln ifrån ett möte till annat, men när han kom till Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm tappade han kontrollen över fordonet och åkte i backen.

– Jag trodde inte att det var en så allvarlig smäll, men plötsligt började det samlas massor av människor runt omkring mig. Enligt dem såg smällen jävligt hemsk ut, men jag kände ingenting på grund av all adrenalin, säger han till Aftonbladet.

Bröt tre revben och fot

Men när adrenalinet försvann kom smärtan i bröstet, foten och armbågen. Han fick hjälp in i en närliggande butik, där både personal och kunder tog hand om honom. Senare tog han en Uber till St. Görans sjukhus där det konstaterades att han brutit tre revben och ena foten. Men det som gjorde mest ont för artisten var risken att behöva ställa in konserter.

– Jag blev jätteledsen för att jag inte visste hur jag skulle göra med turnén. Det här har jag längtat efter i ett och ett halvt år. Jag har haft det väldigt tufft förra året, vänner dog och jag har varit arbetslös. Det var knasigt. Nu när jag väl får jobb för en gångs skull tänker jag inte säga nej. Jag ska upp på scenen. Punkt slut.

”På något sätt glider kingen in”

Turnén håller på i några veckor, och artisten är fast besluten om att genomföra hela, även om den nu inte kan bli helt som planerat.

– Vi ska se om jag ska stå, sitta eller rulla in på scenen. Det är jättejobbigt för jag kan inte lägga vikten på kryckorna, för så fort jag gör det så gör det ont i bröstet. Men på något sätt glider kingen in, det kan jag lova.

Kommer du våga åka elskoter igen?

– Definitivt, men jag känner mig så dum. Det var stressigt så jag gjorde det som de flesta vuxna gör – skippar hjälmen. Jag vill hälsa alla där ute, snälla, glöm inte hjälmen. Det spelar ingen roll om du ska åka från ett möte till ett annat som jag skulle göra, skippa inte hjälmen.

Rockbjörnen
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN