Mick Jagger: Charlie Watts var klippan i bandet

The Rolling Stones är på turné utan sin trummis

Av:  TT-Reuters

Ron Wood, Keith Richards och Mick Jagger saknar Charlie Watts, som höll ihop bandet enligt Jagger. Arkivbild.
Ron Wood, Keith Richards och Mick Jagger saknar Charlie Watts, som höll ihop bandet enligt Jagger. Arkivbild.

The Rolling Stones är på turné utan sin trummis Charlie Watts, som avstod av hälsoskäl och sedan gick bort den 24 augusti, 80 år gammal. Nu kommenterar resten av bandet hans bortgång i en intervju med magasinet Rolling Stone.

Mick Jagger kallar honom klippan som höll ihop bandet.

– Han var klippan som vi byggde musiken kring. Han förmedlade den underbara känslan av gung och sväng som de flesta band önskar att de haft. Vi hade några väldigt fina samtal under de sista åren om hur allt en gång började med bandet, säger han.

Som ersättare har bandet plockat in Steve Jordan, som bland annat spelat i Keith Richards sidoprojekt X-pensive Winos. Richards säger att det var ett svårt beslut att ta in en vikarie.

– Charlie var redo och sade åt oss att köra på. Vi tänkte att vi plockar upp honom någonstans på vägen. Men så blev det inte, säger han.

På frågan om den innevarande turnén blir bandets sista, nu när alla närmar sig 80, är de förtegna.

– Jag har fått den frågan sedan jag var 31. Jag vet inte, allt kan hända. Om det känns bra nästa år och alla känner att de vill turnera är jag säker på att vi kommer göra konserter. Jag försöker koncentrera mig på den här turnén just nu, säger Mick Jagger.,

Publisert:

LÄS VIDARE