Brian Austin Green om svåra tarmsjukdomen – rasade i vikt

Lider av ulcerös kolit

​Brian Austin Green.
​Brian Austin Green.

Brian Austin Green lider av tarmsjukdomen ulcerös kolit.

Nu berättar ”Beverly Hills”-stjärnan om kampen.

– Jag tappade runt tio kilo, säger han i ”Good morning America”.

Brian Austin Green, 48, har gravida flickvännen och ”Dancing with the stars”-dansaren Sharna Burgess, 36, vid sin sida när han berättar om sjukdomen i tv-programmet, skriver E News.

Bland annat berättar han om hur diagnosen har påverkat hans hälsa och om hur han förra månaden genomled en kraftig försämring i sjukdomen under en period som varade i över sex veckor.

– Jag har behövt hantera ulcerös kolit några gånger. Det är en riktigt tuff upplevelse. Och Sharna har inte upplevt det alls, säger skådespelaren.

”Tappade runt tio kilo”

Sharna Burgess säger då att hon inte insåg hur ”försvagande det var”.

– Förrän jag såg kilona rasa av honom, säger hon.

Brian Austin Green säger då:

– Jag tappade runt tio kilo.

Vanliga symtom är blod i bajset och diarréer

Vårdguiden beskriver ulcerös kolit som en inflammation i slemhinnan i tjocktarmen och i ändtarmen, eller ibland bara i ändtarmen. Vidare står det:

”Vanliga symtom är blod i bajset och diarréer, och du kan få bråttom att hinna till toaletten. Ulcerös kolit går inte över, men med behandling går det ofta att leva utan besvär.”

Trots att det inte finns något botemedel säger Brian Austin Green att han hanterar sjukdomen genom att undvika mejeriprodukter och gluten och att det har hjälpt honom att lindra symtomen.

– Så länge jag kan hålla saker kvar i mitt system som min kropp inte tror att jag förgiftar den med så slår den inte tillbaka. Jag åt mat och... min kropp bearbetade inte något av det. Det är en sådan kamp.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE