Så träffade Camilla Hamid sin man Binyamine Kouach

Var mitt uppe i kampen mot ätstörningen: ”Höll på att gå sönder”

Kärleken räddade Camilla Hamid från ätstörningarna.

I sitt sommarprat berättar hon hur det gick till när hon träffade sin make Binyamine.

– När jag lärde känna min man var jag som sjukast i min ätstörning, så pass sjuk att jag riskerade att dö, säger bakinfluencern.

Under uppväxten hade Camilla Hamid, 30, få vänner, hon blev utstött i skolan och familjen kämpade för att få ihop det ekonomiskt.

I sitt sommarprat berättar bakinfluencern hur viljan att passa in och vara som alla andra gjorde att hon utvecklade grava ätstörningar.

– Jag tappade mitt hår, hade inte längre mens, och jag slutade gapskratta. Jag höll på att gå sönder, säger hon i ”Sommar i P1”.

Mamman ordnade dejt

Mitt i allt bestämde hon sig för att aldrig gifta sig. Hon hade tappat tron på män. Men hennes mamma och moster ville i alla fall att hon skulle göra ett försök.

De styrde upp en videodejt med en marockansk man som hette Binyamine Kouach. Men när Camilla Hamid loggade in möttes hon av inte mindre än sju män. Binyamin hade bjudit in sina bröder och Camilla hade ingen aning om vem av alla bröder hon faktiskt var på videodejt med.

– Under hela samtalet, som på något sätt lyckades hållas vid liv på min knackiga marockanska och hans knackiga engelska, spelade jag med som att jag hade stenkoll på vem som var vem och att jag hade nerverna under kontroll, säger hon.

En av dem utmärkte sig lite extra. Han pratade mycket och tog plats. Efter samtalet misstänkte Camilla Hamid att det var han som var Binyamine.

Det var det inte.

– Det visade sig sedan att min man var den blyga, som inte sa så mycket under vårt första samtal, säger Camilla Hamid.

Camilla Hamid är i dag en av Sveriges mest framgångsrika bakbloggare.
Camilla Hamid är i dag en av Sveriges mest framgångsrika bakbloggare.

Camilla Hamid: ”Tillitsproblem”

Men för henne var han helt perfekt. De började prata mer och mer och känslorna växte sig starkare dem emellan. Trots det kämpade hon med att våga släppa in honom och lita på att förhållandet skulle hålla. Camilla Hamid kämpade fortfarande med sig själv, sin själkänsla och tilliten till andra människor.

– Mina tillitsproblem reste sig som en betongmur varje gång vi pratade med varandra. Den här killen var snäll, respektfull och snygg, ”röd flagga. Så här bra är det bara inte”. Hans lugn stressade mig. Det var så enkelt i praktiken men så otroligt komplicerat i mitt huvud.

Men Binyamine hade tålamod. Relationen höll och tack vare det lyckades Camilla bli frisk från ätstörningen.

– När jag lärde känna min man var jag som sjukast i min ätstörning, såpass sjuk att jag riskerade att dö. Det ändrades när jag började få känslor för Benjamin, säger hon och fortsätter:

– Nu ville jag leva för att kunna vara så länge som möjligt med honom.

Med Binyamine och hans familj blev maten också något glädjefyllt, ett tillfälle att umgås, skratta, må bra.

Bor med man och barn

I dag är Camilla Hamid fri från ätstörningen, och hon och Binyamine Kouach bor i Huddinge med sina två barn, döttrarna Ghita, 8, och Kauthar, 5.

– Det sägs att hunger är den bästa kryddan. För mig blev kärlek den bästa kryddan, säger Camilla Hamid.

”Sommar i P1” släpps som podd klockan 07.00 och sänds i P1 klockan 13.00.

Publisert:

LÄS VIDARE