”Idol”-Fredrik ber om ursäkt för sin attityd: ”Jag var extremt dryg”

Har slutat röka efter 15 år: ”Blir personlighetsförändrad”

Fredrik Lundman ber om ursäkt för sitt beteende under förra fredagsfinalen.

”Idol”-profilen säger att han har slutat röka och att det har påverkat hans humör.

– Jag visste direkt efter programmet att det där inte var jag. Jag var någon diva, säger han.

Fredrik Lundman, 29, sa under förra veckans fredagsfinal att han inte förstod juryns kritik och flera personer kommenterade på sociala medier om hans attityd i programmet.

I fredagens sändning förklarade Fredrik Lundman att han har slutat röka för nästan två veckor sedan, och hur mycket det har påverkat honom.

Rökte 40–60 cigaretter per dag

Efter sändningen säger Fredrik Lundman till Aftonbladet att han har rökt i 15 år, och att han nu hostar brunt slem och är helt skakig och har abstinens. Han har gått från att röka mellan 40 och 60 cigaretter per dag till att plötsligt sluta helt och hållet, säger han.

– Man blir personlighetsförändrad tillfälligt, tills nikotinet är borta ur kroppen. Jag vill inte ha det där giftet i min kropp längre.

Fredrik Lundman.
Fredrik Lundman.

Ber om ursäkt: ”Var extremt dryg”

Det var läkaren som sa till honom att han måste sluta röka om han fortfarande vill kunna sjunga om några år.

– Till alla kids där ute som har börjat eller funderar på att börja röka. Skit i det, det är inte värt det, säger Fredrik Lundman, och fortsätter:

– Förra veckan var jag förbannad och irriterad av ingen annan anledning än att det kokar i kroppen när man slutar med beroende.

Och nu ber du om ursäkt för ditt beteende?

– Absolut, helhjärtat. Jag visste direkt efter programmet att det där inte var jag. Jag var någon diva. Det där ska inte speglas i tv, man ska vara så pass proffsig att man kan hålla masken men jag kunde inte det. Förra veckan var jag extremt dryg, och bara skakade av mig allt, sket i allt och var bara allmänt irriterad och dum. Det var idiotiskt.

Fredrik Lundman i fredagens ”Idol”.
Fredrik Lundman i fredagens ”Idol”.

Han säger att folk hörde av sig till honom efteråt.

– Mina närmsta vänner och familj ringde mig och sa ”vem fan var du, vad höll du på med? Det där är inte du Fredrik, skärp dig, bli inte någon diva”.

Det var därför viktigt för honom att gå ut och berätta om att han har slutat röka, och att få fram hur mycket han uppskattar att få stå på ”Idol”-scenen.

– Man måste vara rakryggad och stå för när man har gjort fel. Det har jag alltid gjort, jag har aldrig varit den som har problem med att be om ursäkta.

Publisert:

LÄS VIDARE