Carina Berg leder Melodifestivalen

Sara Haldert/TT

Publicerad 2024-01-12

Carina Berg leder Melodifestivalen 2024. Men var är Björn Gustafsson?

– Det kommer med stor sannolikhet att dyka upp en massa olika människor på scenen som kommer att hjälpa till, säger Carina Berg till TT.

Det blir Carina Berg som leder Melodifestivalen 2024. Aftonbladet uppgav i november att Berg skulle leda tävlingen tillsammans med komikern Björn Gustafsson, men nu står det klart att hon blir ensam i rollen som programledare.

Fast Gustafsson kan dyka upp ändå. Flera olika människor ska vara sidekicks under de fem deltävlingarna och finalen på Friends arena.

– Vem eller vilka det är får man se när man tittar på programmet, säger Carina Berg.

Björn Gustafsson var aldrig påtänkt som programledare. Carina Berg har hela tiden varit huvudspåret som ensam programledare, hävdar Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka.

– Det var planen från början, säger han till TT.

Sveriges bästis

SVT är ovanligt sena med att bekräfta programledarnamnen till Melodifestivalen, som inleds om tre veckor. Men nyheten har som sagt varit ute ett tag, vilket gjort Carina Bergs liv lite komplicerat.

– Det är ju mysigt att det är så himla stort intresse! Jag har hört grannar som ropat ”vad kul med Mello!” och jag har inte vetat vad jag ska säga..., säger hon och skrattar.

Den rutinerade programledaren vill vara tittarnas kompis som leder dem genom Melodifestivalen.

– Nu är jag gärna hela Sveriges bästis. Jag vill rycka med mig alla och försöka se till att de får en så himla härlig stund som möjligt.

Kärlekssång

Det blir debut i sammanhanget för Berg, om man inte räknar ett tillfälle under tävlingen 2008. Då satt Berg, som var gift med det årets programledare Kristian Luuk, i publiken när Björn Gustafsson sjöng en kärlekssång riktad till henne under mellanakten i deltävlingen i Linköping.

Carina Berg har varit ansiktet utåt för en rad program på TV4 och Kanal 5 sedan början av 2000-talet. Bland annat har hon synts i ”The voice Sverige”, ”Berg flyttar in”, ”Berg och Meltzer i Amerika” och ”Bergs drömkåk”. I vår är hon utöver Melodifestivalen aktuell i ”Bäst i test” i TV4.

I fjol leddes Melodifestivalen av Farah Abadi och Jesper Rönndahl. Årets tävling drar i gång i Malmö den 3 februari, med final 9 mars i Friends arena utanför Stockholm.

Carina Berg leder Melodifestivalen 2024