Nöje

Marcus Birro lämnar Sverige – för Rom

Av: 

Elina Wessman

NÖJE

”Eftersom jag är en sådan jävla lipsill så flyttar jag”

Näthatet blev för mycket för Marcus Birro. Nu lämnar författaren och krönikören Sverige.

– Om några veckor drar jag med familjen till Rom för en tid.

Det började med en krönika i Expressen och slutar med landsflykt. De senaste veckornas debacle kring Marcus Birro har tagit knäcken på författaren, som nu lämnar Sverige för en tid.

– Eftersom jag är en sådan jävla lipsill så flyttar jag. Om några veckor drar jag med familjen till Rom för en tid, säger Birro i ett mejl till Nöjesbladet.

Han tillägger att även om han är ledsen över att han tvingats stå ut med den senaste tidens anklagelser och påhopp är det absolut värsta hur ledsen det har gjort hans familj.

– Av all bullshit jag fått kastat över mig den här veckan är nog snacket om att jag skulle vara rasist det som verkligen känts, skriver Birro.

Slutade twittra efter kritik

Det hela började förra veckan när en ung flicka i rullstol flankerad av två män i träningsoveraller bad Marcus Birro om assistans med en tappad väska. När författaren ville hjälpa henne reste hon sig ur rollstolen och började gå.

Händelsen fick Birro att skriva en uppbragd krönika i tidningen Expressen. Hans beskrivning av flickan och de ”östeuropeiska männen” väckte starka känslor och het nätdebatt. Komikern Magnus Betnér gick så hårt åt Birro att denne meddelade att han lägger ner sitt twittrande för gott.

I går framkom det att rullstolsbluffen var en del av en sketch i TV3:s nya humorserie ”Varning för barn”. Birro var bara en av många som lurats, och klippet med honom kommer inte att användas i programmet.

”En lättlurad typ”

Marcus Birro reagerade med lättnad när han insåg att det hela var en bluff.

– Skönt att flickan inte på riktigt var en tiggare, menar Birro, och tillägger at han är ”en lättlurad typ”.

Humorn i tilltaget är dock inte riktigt i hans smak.

– Men andra kanske tycker det är roligt. Jag har svårt att se det roliga i små barn som ska luras att de är handikappade tiggare.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN – Jätterea på super-tv:n från LG. Spara över 8000 kr! Köp här.

Komplett.se

Publisert: