Idol-Robin i bilkrasch

NÖJE

Krockade i 110 km/timmen – nu riskerar han åtal för grov vårdslöshet i trafiken

Foto: TILL SJUKHUS I AMBULANS Robin Bengtsson skulle göra en omkörning på motorvägen när han kom för nära bilen framför och körde in i den. Han fördes till sjukhus i ambulans, men klarade sig undan allvarligare skador.

Robin Bengtsson, känd från ”Idol”, kraschade våldsamt på motorvägen i går.

Nu riskerar han åtal för grov vårdslöshet i trafiken.

– Det är beklagligt, säger hans manager Johannes Lagtun.

Det var i går runt tvåtiden på dagen som Robin Bengtsson, 20, trea i ”Idol” 2008, fick föras till sjukhus i ambulans efter att ha krockat på motorvägen norr om Strömstad.

Enligt polisen körde Robin i 110 kilometer i timmen när han försökte köra om bilen framför.

– Han låg lite för nära när han påbörjade omkörningen. Han tittade i backspegeln och åt sidan och då körde han in i den framförvarande bakifrån, säger Tage Ödlund, vakthavande befäl vid polisen i Strömstad.

Bilarna kvaddades

Både Robin Bengtsson och personerna i den andra bilen, två norska kvinnor i 60-årsåldern, fördes till sjukhus men klarade sig undan allvarliga skador. Båda bilarna kvaddades och bärgades från platsen.

– Damerna var lindrigt skadade, mest i ryggen, säger Tage Ödlund.

Robin Bengtsson kan nu komma att bli misstänkt för grov vårdslöshet i trafiken.

– Det kan komma att bli vårdslöshet eller grov vårdslöshet. Men de får höras bättre, det kommer strax trafikavdelningen att sköta, säger Tage Ödlund på polisen.

Robin Bengtsson var på väg till en musikstudio i Norge när olyckan skedde.

Hans manager berättar att Robin ska spela in en singel med ett norskt hiphopband, men samarbetet är ännu inte officiellt.

Robin Bengtsson vill inte själv berätta om olyckan.

”Kraftig smäll”

– Han har varit väldigt skakad av händelsen och undrat hur det gick för de andra i bilen. Han är stel i lederna som man blir efter en kraftig smäll, säger hans manager Johannes Lagtun på Merion music.

I går kväll, efter att ha undersökts på sjukhuset, gjorde Robin Bengtsson ett nytt försök att komma till Norge. Denna gång skjutsades han dit av en kompis.

Robin kommenterar den eventuella brottsmisstanken kortfattat genom sin manager.

– Det är beklagligt. Vi får se vad polisens utredning säger, säger Johannes Lagtun.