Bottenrekord, Filip & Fredrik

Av: Niklas Strömberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Storsatsningen ”Breaking news” har lägst siffror i deras tv-karriär

1 av 4 | Foto: TITTARNA SVIKER Hittills har Filip Hammars och Fredrik Wikingssons nyhetsmagasin ”Breaking news” endast setts av 181 000 tittare i snitt per program. ”Jag kan ju räkna ut med arslet att du tycker att det ser lägre ut än vad det brukar vara, men vi är helt ärligt nöjda. Och vi tror att det kommer att bli bättre”, säger Filip Hammar.

Tittarna sviker Filip och Fredrik.

Nyhetsmagasinet ”Breaking news” riskerar att bli tv-duons största tittarflopp i karriären.

– Men vi är helt ärligt nöjda, säger Filip Hammar.

Ett direktsänt nyhetsmagasin. Fyra dagar i veckan.

Tv-profilerna Filip Hammar, 36, och Fredrik Wikingsson , 38, la ribban högt inför sitt och Kanal 5:s nya program ”Breaking news”.

– Det är en monstersatsning. Det är en av de största utmaningarna för oss, sa Filip Hammar till Nöjesbladet i slutet av juli.

En dryg månad senare är det lätt att fråga sig om utmaningen blev för stor.

Efter sju sända avsnitt har ”Breaking news” i snitt lockat 181 000 tittare per program.

”Helt nytt program”

Det är det lägsta tittarsnitt Filip och Fredrik haft under hela sin åttaåriga historia på Kanal 5. Drygt 40 000 tittare färre än duons tidigare bottensnitt – 2003 års första säsong av ”High chaparall” som lockade 223 000 i snitt under tio avsnitt.

Men Filip Hammar tar tittarsiffrorna med ro:

– Jag kan ju räkna ut med arslet att du tycker att det ser lägre ut än vad det brukar vara, men vi är helt ärligt nöjda. Och vi tror att det kommer att bli bättre. Det är ett helt nytt program och vi gör något ingen annan gjort tidigare.

Att jämföra programmets tittarsnitt efter de sju första avsnitten med snittsiffror från Filip och Fredriks tidigare program och säsonger tycker Filip Hammar är haltande.

”Stor volym”

– Vi gör 24 avsnitt av det här programmet. Det är en volym vi aldrig varit i närheten av tidigare. Det är väldigt stor skillnad om det är Filip och Fredrik fyra dagar i veckan, jämfört med en gång i veckan.

På Kanal 5 slår man ifrån sig frågor om tittarsiffror och menar att det är ”orättvist att ta fram linjalen” och mäta programmet så tidigt in i säsongen.

”Man måste ge det tid”

– Det är ett nytt program som är nyskapande i sin genre och det skiljer sig rejält mot vad Filip och Fredrik har gjort tidigare, säger Dan Panas, presschef.

– Man måste ge det lite tid.

Publicerad: