Så vill Måns Zelmerlöw uppfostra sitt barn: ”Det ska präntas in i sonens huvud”

Publicerad 2018-03-02

Måns Zelmerlöw vill vara en närvarande pappa.

För Nöjesbladet berättar han om känslorna kring faderskapet – och vad han oroar sig mest för.

– Jag tror att den strategin kommer gå fullständigt åt skogen, säger han.

Måns Zelmerlöw, 31, väntar sitt första barn, en son, tillsammans med fästmön Ciara Janson, 30.

De kungjorde den glada nyheten på Instagram i början av december och på självaste julafton avslöjade de könet.

”Dekorerar granen med blå saker detta år...”, skrev han i ett Instagram-inlägg och avslutade med hashtaggen #itsaboy.

Och snart är det äntligen dags – barnets födsel är planerat till slutet av maj, början av juni. Måns Zelmerlöw väntar otåligt på sonens ankomst.

– Det är svårt att greppa, men jag längtar verkligen och ser väldigt mycket fram emot det. Det enda jag oroar mig för är sömnen, berättar artisten när Nöjesbladet träffar honom på en presskonferens för nya säsongen av ”Chevaleresk”.

”Det ska präntas in i sonens huvud”

Den 12 mars gör Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg comeback med sitt livsstilsprogram ”Chevaleresk”. I programmet fördjupar de båda programledarna sig i manlig stil, djupdyker i typiskt chevalereska aktiviteter och tar ett grepp om den moderna gentlemannen. Wiberg är den självutnämnda experten och Zelmerlöw ifrågasätter allt han gör.

Zelmerlöw har inget emot om sonen dissar tweedkostymer eller en utpräglad chevaleresk klädstil, men han uppfostrar däremot gärna honom till en modern gentleman.

– Jag tror att vår son kommer växa upp i ett väldigt jämställt förhållande. Jag tror att jag kommer vara en väldigt närvarande pappa, som dessutom är väldigt engagerad i hushållet exempelvis. Men det vi försöker förmedla med vad chevaleresk betyder och vad den moderna gentlemannen är, handlar om att hålla en hövlighet gentemot alla – inte bara kvinnan, som det kanske betydde för tio till femton år sedan. Den moderna gentlemannen är inkännande, hövlig mot alla, öppen...

– Tolerant, förstående och icke-aggressiv, fyller Alexander Wiberg i.

– Precis, och det ska präntas in i sonens huvud, konstaterar Måns Zelmerlöw.

Är orolig för nattsömnen

Men det är inte sonens uppfostran som gäckar Måns Zelmerlöw för tillfället. Det är hur sömnen kommer påverkas. Den blivande pappan förklarar att han har ett förflutet som nattuggla. När han var yngre kunde han lägga sig fem eller sex på morgonen och sova fram till fem-tiden på kvällen.

– Det är lite bättre nu. Jag går ändå upp vid tio i alla fall, men nu blir det ju barn här snart. Jag är lite orolig för sömnen.


Du kanske kan dra nytta av att du är en nattmänniska?

– Ja, det är det jag tänker. Jag tänker om att jag är vaken till tre, så kanske han vaknar där någon gång och så nattar man honom igen och så går jag och lägger mig. Så tar Ciara nästa pass, säger han och fortsätter:

– Jag tror att den strategin kommer gå fullständigt åt skogen. Det kommer nog bara bli väldigt mycket sömnlösa nätter, men så får det vara.

Aftonbladets läsare får rösta på namn

Det finns ett arbetsnamn på den lille förklarar artisten, men han är noga med att inte råka yppa det namnet.

– Det finns absolut ett arbetsnamn på detta lilla barn, men det är ingenting jag kommer dela med mig av. Men vi ser gärna en omröstning på Aftonbladet. Ni får komma på alternativen själva, men det får vara något som ska funka både på svenska och engelska.

Måns Zelmerlöw har ett fullspäckat schema fram till sonens beräknade födsel. Han uppträder i Polens motsvarighet till Melodifestivalen på söndag och åker till Kenya om drygt en vecka med sin stiftelse Zelmerlöw och Björkman foundation för att hälsa på den skola som fonden låtit upprätta. Längre fram inviger han Nordens största padelhall i Linköping tillsammans med sin padelkompis Jonas Björkman. Och så blev Zelmerlöws nya singel ”Happyland” nyligen etta på iTunes i Tyskland. En del resor till Tyskland lär det också bli framöver.

Pappaledigheten är välkommen.

– Den kommer nog efter sommaren. Jag tänkte att hösten ska jag försöka vara så ledig så möjligt. Det ska bli så vansinnigt roligt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln