Källor: Gina leder Melodifestivalen

Dirawi blir programledare: SVT vill fira 15-årsjubileum med schlagerprofiler som sidekicks

Källor till Nöjesbladet: Gina Dirawi tar över Melodifestivalen 2016.

För att fira att det är 15:e året som schlagern reser på turné kommer SVT plocka in olika sidekicks med stark anknytning till tävlingen i varje program.

Bland annat förhandlar man med Sarah Dawn Finer om att gästa ett avsnitt.

Gina Dirawi har själv gått ut i sociala medier och sagt att hon vill leda Eurovision song contest. Nu kan Nöjesbladet avslöja att hon i stället får uppdraget att vara programledare för Melodifestivalen 2016.

– Det är Gina som leder festivalen nästa år, säger en person med god insyn.

Flera uppgiftslämnare bekräftar för Nöjesbladet att SVT nästa år vill fira att det är 15:e året som Melodifestivalen åker på turné runt om i Sverige med fyra delfinaler, en andra chans och stor final. Och att det sammanfaller med att det 2016 är 60 år sedan den första Eurovision song contest sändes från Lugano i Schweiz.

Kryddar med olika sidekicks

Därför var en av planerna att man skulle lyfta in tidigare populära Melodifestivalprofiler för att leda de olika programmen.

– Men man behöver en trygg punkt, det går inte att byta i varje program utan det behöver vara en programledare som tittarna känner igen genom hela serien, säger en källa.

Därför kommer SVT ha en huvudprogramledare och sen krydda med sidekicks, personer som starkt förknippas med tävlingen på olika sätt.

En källa nära Melodifestivalens redaktion bekräftar att Gina Dirawi är högaktuell i rollen som Melodifestivalens programledare nästa år.

– Absolut, men man har inte skrivit några papper, så det är inte helt klart ännu.

En uppgiftslämnare påpekar att Eurovision song contest fortfarande står överst på Dirawis önskelista.

Förhandlar med Sarah Dawn Finer

Vad gäller rollerna som assisterande programledare eller sidekick i de olika sändningarna ligger SVT fortfarande i startgroparna. Nöjesbladet kan avslöja att man bland annat förhandlar med Sarah Dawn Finer om att hon ska dyka upp i en av vinterns Melodifestival-sändningar.

Från SVT:s sida vill man inte bekräfta Nöjesbladets uppgifter:

– Ingenting är klart, säger Lili Assefa, pressansvarig för Melodifestivalen.

För bästa kollen på Melodifestivalen - följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook

Publisert: