Alexander D’Rosso: ”Det är fullständigt kaos”

Befinner sig på semester på Phi Phi Island – 30 meter från branden

NÖJE

Den tidigare ”Paradise hotel”-deltagaren har fått fly sitt hotellrum på grund av branden på Phi Phi Islands.

Han har nu tagit skydd på stranden.

– Det låg folk på gatan och hade fått brännskador och svimmat av, säger han.

En stor brand härjar på ön Phi Phi Island i Thailand. Alexander D’Rosso, känd från ”Paradise Hotel”, befinner sig på ön tillsammans med sin vän Sam Marina.

De kom till ön under gårdagen och har tvingats fly sitt hotellrum på grund av lågorna.

– Jag var inne på rummet med min polare. En kille knackade på dörren och bara skriker att vi måste springa ut därifrån för att det brinner. Jag kollar ut genom dörren och ser att det är värsta eldslågorna 30 meter framför oss. Vi hade inte uppfattat någonting av det, säger Alexander.

Efter att ha hämtat sina pass sprang de ut från rummet.

– Vi löper ut och det är fullständigt kaos. Alla människor sprang mot stranden. Det låg folk på gatan och hade fått brännskador och svimmat av. Det var jättemycket rök.

”Känner mig yr”

Alexander beskriver också hur flera personer försökte dra fram en lång slang för att försöka släcka lågorna. Det blåser på platsen vilket har gjort honom orolig för att lågorna ska sprida sig.

Alexander och Sam flydde till stranden tillsammans med många andra. Han beskriver hur han andats in rök.

– Man känner starkt att det retar i halsgropen. Jag känner mig lite yr. Så fort jag sprang ut från hotellet fick man ju i sig rök. Man känner att det inte är hälsosamt. Men jag har inga brännskador.

Finns det någon som styrt upp situationen?

– Alla thailändare jag pratat med säger bara ”fire, fire”. Det är ingen som förklarar någonting. Alla säger olika saker. Det finns inga klartecken på vad som faktiskt har hänt. Det finns inga avspärrningar.

Planerar du att stanna i området?

– De säger nu att vi får gå tillbaka till våra rum. Men vi får se. Jag hoppas att vi kan sova i rummen. Det kan vara rökskadade. Man känner extrem stark doft här.

Youtube-klippen svenskarna kollade mest på 2017 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM