Kändissonens första ord – efter åren i fängelse: ”Jag levde i en mardröm i sju år”

1 av 4
NÖJE

Michael Douglas son, Cameron, hamnade bakom galler 2010.

Efter flera år i fängelse är han i dag en fri man.

För Daily Mail berättar han nu för första gången om sitt nya liv – och om pappa Douglas och Catherine Zeta Jones stora stöd genom fängelsetiden.

Cameron Douglas, 39, släpptes i juni efter att ha skakat galler i närmare sju år för grova narkotikabrott.

Han greps på ett hotellrum 2009, misstänkt för att ha agerat mellanhand i knarkaffär. 2010 dömdes han till fem års fängelse för olaga narkotikainnehav och langning. Straffet utökades året därpå, när han erkände att han varit med och smugglat in droger på anstalten.

Nu berättar han om fängelsetiden – och att familjen aldrig vek från hans sida.

– Min familj gav aldrig upp, inte en enda sekund. Catherine är en kämpe. Hon ger aldrig upp någonting och hon övergav inte mig. Kärleken från min familj tog mig igenom de mörkaste tiderna, säger han till Daily Mail.

”Jag levde i en mardröm”

Han minns hur han efter ett par veckor i fängelset fick sitt första besök. Cameron Douglas fördes till en steril sal, där andra fångar – dömda för rån, mord eller våldtäkt – satt vid utspridda plastbord tillsammans med sina besökare. Ingen missade rummets elefant, det eleganta paret som väntade på Cameron: Michael Douglas och Catherine Zeta Jones.

Cameron Douglas beskriver besöket som surrealistiskt, men också som ett av de mest gripande ögonblicken i sitt liv.

I dag är Cameron Douglas drogfri och nykter. Han har en nyfödd dotter med flickvännen Viviane Thibes, som stöttade honom genom hela fängelsetiden. Deras känslor för varandra stärktes till och med genom flitig brevväxling, säger Cameron Douglas.

En yogainstruktör samt familjens aldrig sinande kärlek och stöd har hjälpt honom på fötter igen.

– När celldörren stängdes den första fängelsenatten så kändes det som en dålig dröm och som att jag skulle vakna. Men drömmen bara fortsatte och blev värre, säger han och fortsätter:

– Jag levde i en mardröm i sju års tid, men kärleken från min familj sviktade aldrig.

Drömmer om att bli skådespelare

Han har fortfarande kontakt med tidigare fångar, men har klippt banden med sitt tidigare jag och hela anledningen till att han själv hamnade bakom lås och bom.

Nu uppskattar han varje dag i frihet och hoppas kunna satsa fullt ut på sin skådespelardröm.

– Livet stannar i fängelset. Folk tar friheten för givet. Det gör inte jag. Jag gick igenom en väldigt mörk tid, men det bröt inte ner mig, säger han och fortsätter:

– Nu vill jag vara den bästa pappan, mannen och skådespelaren jag någonsin kan vara. Jag prioriterar äntligen rätt. Jag vill göra min familj stolt.

Här är filmerna du inte får missa 2018 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM