– Det är ett galet starkt startfält

avSandra Wejbro

Christer Björkman försvarar valet av artister till Melodifestivalen

Över 70 procent av de svarande på aftonbladet.se tycker att årets startfält är "tristare än tidigare år”.

– Jag rycker på axlarna. Jag bryr mig inte, säger Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen.

Foto: Magnus Sandberg
Christer Björkman.

Det återstår endast två artister – en joker och en artist som ska sjunga Johan Beckers bidrag. Sedan är startfältet för Melodifestivalen 2009 komplett.

Läsarna på aftonbladet.se tycks däremot inte vara överdrivet entusiastiska. 72 procent av de svarande tycker att startfältet är "tristare än tidigare år". 13 procent tycker att det är "bättre", medan 14 procent anser att det är ungefär "lika bra".

– Jag tycker inte att man kan säga något innan man fått artisterna kopplade till låtarna, säger Christer Björkman till aftonbladet.se.

Han påpekar att 21 av artisterna är debutanter i Melodifestivalen och att det kan ha påverkat läsarnas svar. Björkman tycker att det är fel att avfärda dem på förhand.

– Det är ett galet starkt startfält. Top of the line hela vägen.

Hur har ni tänkt i valet av artister? Hur toppar ni tidigare års succéer?

– Jag vill inte använda ordet "toppa". Vår målsättning är att förändra och förnya. Vi lyssnar på trender i musikvärlden och försöker spegla vad som funkar i mediebruset. I år finns exempelvis bidrag som är påverkade av Duffys framgångar. Ingen som inte hört materialet kan bedöma om det är trist eller inte. Vi har hittat en skön mix som får programmet att vidareutvecklas.

ARTIKELN HANDLAR OM