Ny säsong av succén

Av: Victor Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

"Vem kan slå Filip & Fredrik" kan sändas live

HAKAR PÅ Ingvar Oldsberg vill gärna fortsätta att jobba tillsammans med Filip och Fredrik. ”De är makalösa att jobba med. Men det handlar att det ska funka i tidsspektrat,” säger tv-legendaren.
Foto: MAGNUS SANDBERG
HAKAR PÅ Ingvar Oldsberg vill gärna fortsätta att jobba tillsammans med Filip och Fredrik. ”De är makalösa att jobba med. Men det handlar att det ska funka i tidsspektrat,” säger tv-legendaren.

Vem kan slå Fredrik och Filip?

Nu är det klart att succéduon antar utmaningen ytterligare en säsong.

– Jag har njutit av varenda sekund, säger Filip Hammar.

”Vem kan slå Filip och Fredrik” slog tittarrekord för egenproduktioner hos Kanal 5 och det blev även tittarrekord för Fredrik och Filip själva.

Nu fortsätter Kanal 5 med sin succésatsning.

– Det blir en säsong till. Det är informellt men nu antar jag att de blir officiellt, det är bara några papper som ska skrivas på, säger Filip Hammar.

Tror på lekprogram

Första säsongen är ännu inte över – men redan nu smids det planer att utveckla programmet ytterligare.

– Jag hoppas på att de kan bli fler säsonger än två. Jag har njutit av varenda sekund och det vore kul om det skulle funka att göra ännu fler. Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. Lekprogram är uppenbarligen på väg tillbaka, det finns en hel generation som inte har upplevt det, säger Filip Hammar.

Ingvar Oldsberg öppnar även han för en fortsättning.

– Än har jag inte blivit tillfrågad, men det har knystats om det i gångarna. Jag sitter gärna ned och diskuterar en fortsättning.

”Prata med SVT”

Skulle du tycka att det vore roligt med en fortsättning?

– Det vore naturligtvis jättekul med en andra säsong. Filip och Fredrik är makalösa att jobba med. Men det handlar att det ska funka i tidsspektrat. Får jag frågan måste jag prata med SVT.

Vad Aftonbladet erfar så diskuterar man också att livesända kommande säsonger. Samtidigt har programformatet, som ursprungligen är från Tyskland, skapat ett stort internationellt intresse.

– Dagen efter att första programmet sändes köpte tio andra länder rätten att göra det. Det är en direkt följd av Fredrik och Filips framgångar, säger Kanal 5:s presschef Dan Panas.

Publicerad: