”Därför vill ingen skriva sanningen om deras kärlek”

NÖJE

Insinuationerna haglar. På bild efter bild ser vi Lindsay Lohan och den nio år äldre DJ:?n Samantha Ronson shoppa matvaror, hålla handen, gå på krogen, krama och kyssa varandra.

Men de tidigare jätterubrikerna som alltid omgett Lindsay ”Fully loaded” Lohan är som bortblåsta. Bara sådär i förbifarten noteras det att Hollywoods wild child har sällskap med en tjej.

Men ingenstans står det att hon är lesbisk eller bisexuell.

Att både Lohans mamma och pappa bekräftat dotterns förhållande tycks inte ändra något. Nyligen ställde veckotidningen Life & Style frågan, ”Är Lindsay gay?”.

Medierna vill gärna slå sig för bröstet och hävda att de följer etiska regler att inte ”outa” kändisars sexuella läggning.

Med tanke på vad de annars rapporterar klingar det falskt. Sanningen är den att USA i hög grad är ett mycket konservativt land och homo- och bisexualitet fortfarande är ett mycket laddat ämne.

I grund och botten – särskilt i dessa kristider – är chefredaktörerna livrädda för att skrämma bort läsare med sånt som kan uppfattas som kontroversiellt – även om sanningen är löjligt glasklar.

ARTIKELN HANDLAR OM