Raglade in på pressträff

NÖJE

Kristallennominerade Filip & Fredrik dök upp fulla: Det är oanständigt

1 av 5 | Foto: Berusade Filip Hammar och Fredrik Wikingsson spelar in ett inslag till ”Boston tea party” om hur det är att vara full på jobbet. Men de får hård kritik av kollegan Ingvar Oldsberg. ”Man dyker inte upp påverkad till en presskonferens”, säger han.

Här gör Filip och Fredrik praktskandal på presskonferensen för Kristallen.

Kanal 5-duon var synligt berusade och sågade tv-priset rejält.

– Det är ovärdigt och oanständigt gjort, säger deras vän och kollega Ingvar Oldsberg.

Måndag morgon på Berns i Stockholm, presskonferens för tv-kanalernas pris Kristallen.

Plösligt hörs ett gapskratt från tredje bänkraden.

Fredrik Wikingsson , 34, och Filip Hammar , 33, är nominerade i klassen Årets humorprogram för ”100 höjdare!” Men det är inte därför de skrattar. Fickpluntan i Fredriks ficka och deras röda ögon skvallrar om den riktiga orsaken.

”Tvungna att fira”

–?Vi fick reda på en sak i?går som vi var tvungna att fira. Vi frågade Lars (Beckung , programchef på Kanal 5) om det var okej att vi dyngade ner oss. Han sa att det var okej, så länge vi dök upp, förklarar Wikingsson och ler.

Det visar sig bara vara halva sanningen. Duon spelar in ett inslag om hur det är att vara ”full på jobbet” till sin kommande serie “Boston tea party”. Under tiden gör de inte direkt reklam för Kristallen inför den samlade pressen.

Sågar tv-priset

–?Det här är ett skämt. Förklara för mig varför Sverige behöver en tv-gala. Kanske skulle Sverige göra bra tv först och vänta i tjugo år tills vi kommer upp i en rimlig nivå innan vi börjar dela ut pris, säger Filip Hammar och dricker en öl.

Sen lägger de sig på golvet ett tag och låter sig fotograferas. Filip kallar Robert Aschberg ”gullig”, Fredrik gastar åt Pontus Gårdinger att de ska äta lunch ihop och börjar sedan slicka på en fotografs kamera. Till slut trillar han nerför en trappa och in i en buske innan radarparet skjutsas iväg en halvtimme senare.

Lars Beckung, programchef på Kanal 5, är inte arg på sina profiler. Tvärtom:

– Jag tycker de visar stor lojalitet med Kristallen som kommer hit. De kunde ju lika gärna ha åkt hem och sovit, säger han.

Hård i sin kritik

Men tv-profilen Ingvar Oldsberg , som gör ett tv-program med Filip och Fredrik på Kanal 5 i höst, är hård i sin kritik mot sina vänner:

– Man dyker inte upp påverkad till en presskonferens, oavsett anledning. Och man kritiserar inte något som man själv deltar i. Det är ovärdigt och oanständigt, säger han.

Peter Lundin , ordförande för Kristallen, var synbart besviken över duons tilltag.

– Jag hade inte bjudit in dem för att de skulle bete sig så här. I övrigt har jag inga kommentarer, säger han.

Ångrar inget

Aftonbladet pratade med Fredrik Wikingsson vid 16-tiden i går. Då var han något piggare, men inte ångerfull:

– Vi hade som sagt något att fira. Jag tänker inte låta en presskonferens komma i vägen för det. Man kan inte låta normen diktera när man får vara berusad och inte.

Vad säger du om Ingvar Oldsbergs kritik?

– Jag tror vi tycker likadant om Kristallen i princip. Jag har den högsta respekt för Ingvar.