De åldras – 27 år

”Vår tid är nu”: Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson går från 19 till 46 i den sista säsongen

Charlie Gustafsson gick upp 6 kilo – för att kunna spela äldre.

Han och Hedda Stiernstedt åldras rejält i de nya säsongerna av ”Vår tid är nu”.

– Det finns skådespelare som är äldre än oss som spelar tio år yngre än oss, det blir en väldigt flummig grej, säger Hedda.

I den nya säsongen av ”Vår tid är nu” spelar Charlie Gustafsson, 26, och Hedda Stiernstedt, 30, plötsligt ett par i 30 års åldern.

– I första säsongen började vi ju som 19-åringar. När andra säsongen börjar är vi 30 och vi blir väl 35 ungefär, säger Hedda Stiernstedt.

– Vi har ju åldrats på riktigt också, det känns som att man åldras dubbelt så fort med alla resor mellan Stockholm och Göteborg där inspelningen är, säger Charlie Gustafsson med ett skratt.

Åt upp sig – med öl och onyttigheter

Där Hedda Stiernstedts karaktär Nina drabbas av åldersnoja njuter Charlie Gustafssons rollfigur av att bli äldre.

– Jag tror att Calle växer in i vad han alltid har varit. Han har kanske alltid velat vara en farbror, säger Charlie.

Jag ser framför mig hur Calle går och småäter i köket och växer till sig på det sättet?

– Jajamän, det får ni se i säsong två, det blir viktskillnad på Calle.

Hur var det att förändras under inspelningen?

– Det var inte så svårt. Det är svårare att träna ner sig, säger Charlie och skrattar.

– Jag gick upp 5–6 kilo, nej, det var nog mer till och med. Det var bara att sluta träna och fortsätta dricka öl, så det var väldigt lätt. Jag hade tränat ner mig innan första säsongen, men under andra kunde jag bara fortsätta leva, äta och dricka vad jag ville. Alltså ganska onyttigt.

”Mycket att åldras 26–27 år”

Just nu pågår inspelningarna av den tredje säsongen, som ska sändas nästa höst. Då kommer Hedda Stiernstedts och Charlie Gustafssons karaktärer att ha åldrats ytterligare.

– Vi spelar in säsong tre nu, då är vi 46. Det är svårt, Det finns skådespelare som är äldre än oss som spelar tio år yngre än oss, det blir en väldigt flummig grej, säger Hedda.

– Det är mycket att åldras 26-27 år i en livstid. Det är stor skillnad mellan 19 och 46, men det är inte såna påtagliga fysiska grejer som händer så vi får lägga det i vad den här människan har varit med om hur sätter det sig i kroppen.

I stället för avancerad sminkning à la ”100- åringen som klev ut genom fönstret och försvann” ligger det mesta fokuset på skådespeleriet.

– Mask och kostym är fantastiska i att hitta rätt nivå, lagom. Men också att vi från början tog ut dem väldigt unga. Själva åldrandet är viktigare än att köpa exakt vilken ålder vi är i, säger Charlie Gustafsson.

Publisert:

LÄS VIDARE