Nöje

Bröt ihop på festen

NÖJE

Gunde i tårar efter sitt sista "Bingolotto": Jag har lagt ner min själ i det här

GÖTEBORG

Gunde höll masken under direktsändningen.

Men efter sändningen bröt han ihop i tårar.

- Jag har lagt ner hela min själ i det här. Det känns tråkigt att det är över, säger han.

Aftonbladet följde i går Gunde Svan exklusivt under hans sista "Bingolotto". Programledaren var till synes glad när han ledde säsongsfinalen tillsammans med Agneta Sjödin. Men när strålkastarna slocknat och Gunde skulle tacka sina kollegor brast det. Tårarna rann och han fick knappt fram ett ord. Agneta Sjödin tröstade honom och till sist fick han tillbaka talförmågan.

"Det gick inte"

- Jag hade gett mig sjutton på att det skulle gå men det gick inte, sa han till sina kollegor.

När Aftonbladet pratar med honom en stund senare har han lugnat sig.

- Det var likadant efter premiären, jag började gråta då också. Men samtidigt är det ett beslut som inte är oövervägt. Det är ingenting jag kommer att ångra, säger han.

41 program blev det. Men nu lämnar Gunde över programledaransvaret till Rickard Olsson som smygstartade i gårdagens program.

Håller med om kritiken

- Det kändes jättebra. Och när Gunde, som legat och kämpat i skidspår, uttrycker så mycket känslor fattar man vidden av vad det här är, säger Rickard Olsson.

Gunde Svan, som själv beslutat sig för att sluta efter att han inte lyckats vända de minskande tittarsiffrorna, kritiserade "Bingolotto" hårt i gårdagens Aftonbladet. Han menade att olika aktörer strävade åt olika håll. Något som blivit bättre sedan Novamedia sålde Bingolotto till Folkspel.

Både TV4 och ägaren Folkspel tycker att det finns fog för kritiken.

- Kritiken var ju mer riktad mot Novamedia (den förra ägaren, Aftonbladets anmärkning) och Folkspel. Gunde och vi har varit ganska överens hela tiden. Men Folkspel har backat och till hösten blir det mer tid för underhållande teve, säger Anders Knave, programchef på TV4.

Tangerat vinstrekord

Folkspels vd Leif Flatow tycker även han att Gundes kritik är befogad.

- Det han säger är korrekt, jag håller med. Det var tre olika viljor men nu är vi ett steg i rätt riktning. I dag har vi en större gemensam syn.

Aftonbladet har även försökt att nå ansvariga på Novamedia för en kommentar utan framgång.

Gårdagens säsongsavslutning innebar också att Sverige fick en ny mångmiljonär. Linda Södervall från Malmö tangerade Superchansens vinstrekord på fyra och en halv miljon kronor.

Mindre stress nästa säsong

Pontus Hammarlund

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % på kläder och inredning!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje