Cruise vill äta Katies moderkaka

Publicerad:
Uppdaterad:

Anser att det är näringsrikt och bra

Tom Cruise har spridit bisarra citat omkring sig under flickvännen Katie Holmes graviditet – men det här tar ändå priset.

– Jag tänker äta moderkakan efter förlossningen, säger Tom Cruise enligt Daily Mirror.

Foto: GETTY
Tompa Hungrig.

– Jag tror det skulle vara bra. Väldigt näringsrikt. Jag kommer att äta navelsträngen och moderkakan på plats, fortsätter den 43-årige Mission Impossible-stjärnan i en intervju med tidningen GQ.

När reportern påpekade att det kommer bli ett stort mål mat svarade Cruise:

– Ok, jag kanske inte gör det ändå.

Han har tidigare förklarat att barnet, som väntas i dagarna, kommer att födas i total tystnad. Enligt Daily Mirror kände han också på sig att flickvännen Katie Holmes var gravid innan hon berättade det för honom.

Moderkake-middag

Tom Cruise är inte heller den förste kändisen som är sugen på moderkaka. Rod Stewart och hans flickvän Penny Lancaster tog med sig sin bebis moderkaka hem, stänkte lite tea tree-olja på den och begravde den i trädgården. 1998 stekte den brittiske tv-kocken Hugh Fearnley-Whittingstall en moderkaka med vitlök och scharlottenlök. Sedan serverade han den till modern, fadern och ytterligare 18 gäster.

Enligt tidningen är det vanligt att äta moderkaka i vissa kulturer. Det finns bland annat recept för att göra lasagne av den. En god effekt sägs vara att moderkakan motverkar förlossningsdepression.

Läs mer:

Sandra Wejbro/Jens Kärrman

Publicerad: